Wat kost Dropbox

De kosten voor Dropbox beginnen bij nul euro. Het programma heeft namelijk een gratis account en een betaald pakket. Hier onder volgt een overzicht waarin de prijs, ruimte en bandbreedte te zien is.

Gratis Pro Voor bedrijven
Ruimte 2 GB 1 TM (1000 GB) Onbeperkt
Prijs per maand € 0,00 € 9,99 € 12,00 per gebruiker

Het gratis pakket start met 2 GigaByte maar als je nieuwe gebruikers aanbrengt krijgt je per nieuwe gebruiker 500 MB extra en kan je account vergroot worden tot maximaal 18 gigabyte. Er zijn meer manieren om je account gratis uit te breiden. Kijk hier voor de tips.

Bij het betaalde pakket geldt dat als je voor een jaarcontract kiest je maar 99 euro betaald. Met Dropbox for Teams wordt er een oplossing voor bedrijven gegeven. Met een speciaal account kunnen bedrijven ook gebruik maken van dropbox. Meer informatie is hier te vinden.

Betalting kan via Creditcard of PayPal.

63 thoughts on “Wat kost Dropbox”

  1. Met een dropbox pro account kun je je eigen grote laten oplopen tot met 32 GB door mensen uit te nodigen. Als je meer mensen uitnodigt kan dat wel maar krijg je geen extra ruimte meer.

   1. mijn dropbox synchroniseert niet meer, ik kan de map niet meer delen, te veel bestanden voor gratis account. Hoe koop ik extra ruimte?

  2. Hallo,
   ik ben bij kpn voor een alles in een abonnement. Ik heb bij Google een mailadres. Bij kpn is spotify premium. Nu is mijn vraag, ik wil een ‘dropbox”. Ik ken de betekenis niet zo goed, is spotify ‘een dropbox”, of heb ik het bij het verkeerde eind. Zo ja, dan kan ik bij kpn dit regelen, zo neen, dan moet ik zelf iets doen. Het is voor enkele liedjes te downloaden, is dat veilig allemaal?
   Evilivi Lam

  3. Kun je alleen maar met creditcard, MasterCard of Paypal betalen
   Ik heb geen van allen, hoe kan ik Dropbox nu uitbreiden?

   Met vriendelijke groet,
   Joan

 1. Geachte dames en nheren.,
  Misschien kunt u me helpen. Ik heb mijn account uitgebreid tot 100 Gb. Ik heb keurig betaald en daarvan ook een bevestiging ontvangen. Edoch mijn account is niet uitgebreid. Ik heb geprobeerd via de dropbox website contact op te nemen met dropbox. Ik heb tot nu toe geen antwoord ontvangen. Kunt u me vertellen wat ik moet doen om ze te bereiken?

  M.vr.gr.

  Bert Bannink (b.bannink@RGOMiddelharnis.nl

  1. Je kiest bij een betaald abonnement voor maandelijks of jaarlijks betalen. Dit gaat automatisch door tot je aangeeft te willen stoppen en dan vindt er geen verlenging plaats. Als Dropbox niets kan afschrijven krijg je een mail waarin staat dat je binnen 5 dagen moet betalen anders ga je automatisch naar een free abonnement.

   1. Hi ik heb ge-upgrade naar een pro account 1TB. Dat is inmiddels niet meer nodig dus ik wilde dat gewoon laten verlopen. Maar nu kreeg ik toch een brief dat er $99 van de credit card afgehaald is! Dit wil ik helemaal niet en ik wil geen pro account meer. Ik heb nooit een melding gehad dat ik weer voor een nieuw jaar moest gaan betalen. Ik wil gewoon per direct weer terug naar de gratis 2 GB account en die $99 terug. Maar hoe doe ik dit? Ik ga namelijk nergens ‘praten’ met iemand op dropbox.com/help Alleen maar chatten voor als je een business account aan wil schaffen.. Help mij please
    Of weet iemand een e-mailadres zodat ik met de juiste persoon in aanraking kom? Alvast bedankt!

 2. Ik heb deze week een pro abonnement besteld en betaald.
  De online versie werkt prima, maar in de dropbox die ik geïnstalleerd heb op mijn computer, verschijnen geen mappen/documenten.

  Hoe kan dat? Wat doe ik fout?

  Alvast bedankt voor de hulp/tip.

 3. Ikzelf gebruik de Engelstalige versie van Dropbox en heb daar geen moeite mee.
  Nu vraagt een kennis van me of er ook een Nederlandstalige versie is, want hij beheerst het Engels totaal niet.

  Mvg

 4. Beste admin,

  Bij “Wat kost het”lees ik, dat tot 2 GB gratis is.
  Hoe kan het dan zijn, dat ik 51,75 Gb ter beschikking heb ?
  Of ga je automatisch betalen als je meer dan 2 GB gebruikt ?
  Hopelijk kan je mijn ongerustheid wegnemen.

  Met vr.gr.
  Max

  1. Zoals je kunt lezen kun je je opsla ruimte ook gratis uitbreiden. Dropbox heeft ook acties met bijvoorbeeld Samsung dat als je op je tablet Dropbox installeert je ongever 50 GB krijgt. Misschien is dat het? Zolang je geen betaalgegevens hebt opgegeven betaal je ook niet.

   1. Ik heb nieuwe voorwaarden ontvangen. Daarin wordt gesproken over arbitration. Als je dit niet wilt kun je je binnen 30 dagen daarvoor uitschrijven. Ik weet niet goed wat ik van die arbitration moet verwachten en zijn er kosten aan verbonden als je je niet uitschrijft?
    Alvast dank voor uw antwoord.

   2. Beste admin, ik heb meerdere samsung producten en van de eerste is nu de gratis 50gb periode afgelopen dus ik wil graag van een ander samsung apparaat de periode op mijn account overzetten want die is nog niet gebruikt. Ik ben eigenaar van allebei. Hoe moet je dat doen?

   3. Ik heb inderdaad ook 50gb gekregen bij mijn samsung s3 een kleine 2 jaar terug. Binnenkort vervalt deze extra ruimte. Vorige week kocht ik mijn een samsung s5, krijg ik nu opnieuw voor 2 jaar 50gb?

 5. Beste admin,

  Ik zit bij een vrijwilligersgroep die nu nog met een server werkt maar over wil gaan naar the cloud.
  Op de server hebben we één grote map (30GB) die ik in the cloud wil zetten en waar ALLE medewerkers van de groep in mogen LEZEN.
  ALLEEN DE SECRETARIS mag deze map updaten.
  Ondanks dat ik me suf heb gelezen in allerlei artikelen is het me niet duidelijk hoe dat te doen.
  Ik begrijp dat de secretaris een dropbox PRO account nodig heeft.
  Maar wat melden we de 100 vrijwilligers die in de map mogen kijken en hoe update de secretaris.
  Met dank voor je antwoord!

 6. Hierbij een vraag of het mogelijk is om meerdere updates (behalve de laatste 3 ‘recently changed’ berichten) te zien in een overzicht wanneer er meer dan 3 uploads zijn gedaan door derden?

  Alvast dank voor het antwoord.

 7. Beste,

  Wij willen als bedrijf onze productfotos en offertes delen met de collegas van de buitendienst zodat deze altijd up to date zijn.
  Is dropbox hier een geschikte oplossing voor, en worden mappen van een pc automatisch gesynchroniseerd met de dropbox?

  1. De dropbox-map op je computer wordt automatisch gesynchroniseerd. In de gratis versie kun je geen rechten geven aan iemand. Dus als alle medewerkers van de buitendienst overal bij mogen is het geen probleem.

 8. Hallo, ik heb een gratis dropbox account en er een bestand met heel veel gb opgezet, 9 g geloof ik.
  kan ik dat ineens zomaar kwijtraken? Word ik over een tijdje gedwongen te betalen en ben ik anders alles kwijt?

  Groet, jeanne

  1. Je kunt tot het maximale wat je account is qua grote (bij gratis tussen de 2 en 18 GB). Dit raak je niet kwijt.

   Als je op de link aan de bovenkant van deze pagina klikt kun je zien hoe je meer ruimte krijgt.

 9. hallo,

  Wij gebruiken op de zaak dropbox free…..dit werkt goed maar helaas…..wij hebben een wifi probleem.
  Wij gebruiken slechts xcel, word en pdf files….in totaal ongeveer 1,5 gb
  Is er een manier om de mappen offline beschikbaar te stellen(op onze ipads)? dus niet iedere file apart, maar een aantal mappen……losse files zijn er teveel. En…..als er dan wel wifi is, kunnen de offline files dan toch gesyncd worden?

 10. Vraagje:mijn dropbox geeft , Je hebt onvoldoende opslagruimte als je deze uitnodiging accepteert. Als je deze uitnodiging wilt accepteren, heb je meer opslagruimte nodig.
  Maar het vreemde is dat er niets in de dropbox zit, dus ruimte moet voldoende zijn.
  Heeft iemand een tip of idee waar dit aan kan liggen.

  Alvast bedankt voor de hulp.

  1. De map die met je gedeeld wordt is groter dan jouw Dropbox. Vandaar dat hij de melding geeft. Als er iets met je gedeeld wordt kost dit je net zoveel ruimte als de gegevens die gedeeld worden.

 11. De map dropbox staat in de Finder op mijn iMac. Wanneer de computer aanstaat is de map eigenlijk voor iedereen die aan mijn pc zit toegankelijk. Hoe kun je deze map in de Finder beveiligen met een wachtwoord?

 12. Ik heb een vraagje.

  Ik wil 1 dropbox map groter maken? Deze dropbox map die deel ik samen met mijn collega’s.
  Nu vroeg ik me af hoe ik dat kan doen zodat bij iedereen die map groter is zodat we weer bestanden kunnen oploaden.
  Want stel: ik maak mijn eigen dropbox groter, wordt deze dan ook groter bij mijn collega’s? Hoe zit het? ik snap er namelijk niks van

  Groetjes,

 13. Ik ben sinds 4 weken met pensioen. Met het emailadres t.simons@oosterhout.nl van mijn werk had ik een Dropbox. Ik heb nu een account aangemaakt met mijn prive email thsimons@kpnmail.nl.
  Hoe kan ik de foto’s uit de ene dropbox overbrengen naar de nieuwe? Ik wil daarna de dropbox met het emailadres van mijn werk verwijderen, want ik kan niet meer via dit emailadres werken.
  Groeten
  Theo

 14. Hallo,

  Ik heb een nieuwe Samsung smartphone aangeschaft en zou nu 50 gb aan ruimte moeten krijgen.
  Ik heb dit al een keer gekregen bij een vorig apparaat. Ik neem aan dat ik opnieuw 50 gb aan ruimte krijg of op zijn minst een verlenging van de termijn (ik zie geen wijziging bij mijn accountgegevens).
  Zo ja, hoe gaat dit in zijn werk? Zo nee, waarom niet?

  Bij voorbaat dank voor de reactie,
  Jack

 15. Hoi,

  Praktische vraag:
  – Ik heb dropbox pro zonet gekocht
  – Ik wil mijn outlook mail archief ook laten syncen
  – Moet ik nu perse mijn outlook archief maplocatie wijzigen zodat die binnen de dropbox map valt?

  M.a.w. kan je een file / map syncen die buiten de dropbox map valt?

 16. Hallo,

  Ik begeleid studenten in een Innovatiecentrum en we gebruiken altijd dropbox. We hadden gratis een opslagcapaciteit van 50,75 GB. Vandaag veranderde dit ineen keer naar 2,75 GB wat voor ons te weinig is. Hoe kan dit? En kan ik die 50,75 GB weer terugkrijgen zonder te betalen?

  Mvg,
  Nieke

 17. Als wijkkrantredactie (allemaal vrijwilligers) willen we onze dropbox upgraden naar een abonnement van 99,= per jaar, omdat 2GB te weinig is. Dit gaat blijkbaar alleen per creditcard en die hebben we niet als wijkkrant. Ik heb bij dropbox 2 weken geleden de vraag neergelegd of dat toch op een andere manier kan, maar geen reactie gekregen. Dus nu leg ik mijn vraag hier neer. We kunnen wel per bank automatische betalingen doen.

 18. Als ik upgrade naar een abonnement van 99€ per maand, kan ik dan mijn dropbox delen met mensen die dat niet hebben en kunnen zij dan toch mijn inhoud zien?

 19. Al zeker een jaar heb ik een gratis dropbox account.
  Nu krijg ik de mededeling dat mijn account binnenkort afloopt en of ik het wil (‘betaald)verlengen .
  Dit is niet wat ik wil. Maar loopt nu mijn account af en ben ik dan al mijn foto’s kwijt???

  Vr. Gr. Jiska

  1. Nee, waarschijnlijk heb je een hoeveelheid gigabytes gekregen toen je een apparaat installeerde. Dat kan bijvoorbeeld bij een telefoon zijn. Dit is voor een jaar en loopt daarna af. Waarschijnlijk is dit het. Als je dus meer gebruikt dan je oorspronkelijke hoeveelheid kun je wat kwijt raken.

 20. Ik heb nu 2 jaar een gratis dropbox van 2GB waar ik 170MB van gebruik. Ik wil graag het gratis account verlengen op een ander Samsung apparaat. Hoe doe ik dat?

 21. Ik heb via de Apple-store een upgrade van Dropbox voor € 0,99 per maand. Dit wordt via Click and Buy betaald. Nu stopt deze vorm van betalen per 30 april 2016. Bovendien gebruik ik Dropbox steeds minder en heb de upgrade niet meer nodig. Hoe maak ik dit ongedaan??

 22. Wat gebeurt er met mijn foto’s nadat mijn gratis periode van 2 jaar 50gb is verlopen …zijn de nog wel te benaderen? Ik ga nl. Niet betaald verlengen

 23. Op een gegeven moment had ik 15 GB als gratis opslag (door het werven van vrienden was dit zo opgelopen). Na aanschaf van een Samsung toestel had ik ineens 48 GB, heel leuk natuurlijk, maar nu dit na een jaar is afgelopen, ben ik plotseling terug op 3,75 GB en kan ik fluiten naar de extra GB’s. Kan dit ergens hersteld worden? Tip voor Dropbox, maak het mogelijk – net als bij google drive – om voor €1,99 100 GB te huren. Waarschijnlijk voor mij en de meesten voldoende en een euro of 25 per jaar is nog eens op te brengen :-).

 24. Dropbox heeft mijn foto’s verwijderd omdat mijn bonusopslag was verlopen. Hier was ik helaas te laat achtergekomen. Nu zou ik graag mijn foto’s willen opvragen maar daar kan ik nergens antwoord op vinden hoe je dit kan doen? Dropbox is niet bereikbaar helaas alleen voor businessaccount.

 25. Ik al een heletijd een dropbox account. Daar staan erg veel foto’s op.
  Maar nu wil ik een familie lid ook de mogelijkheid geven om die foto’s te bekijken. En daar beginnen de problemen. Ze hebben geen dropbox en op het moment als een gratis account nemen dan is hun account direct vol.

 26. Ik heb heb particulier dropbox account. Op een geven moment kreeg ik berichten in het engels om mijn account te verlengen. Dat moest tegen betaling. Wat ik nu precies fout heb gedaan weet ik niet, maar waarschijnlijk iets heel stoms. Ik heb nu een Dropbox business account voor een bedrag van 726 euro. Hoe kom ik hier van af en krijg ik mijn geld terug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *