Wat is Dropbox

Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. De gebruiker kan met Dropbox bestanden synchroniseren op verschillende apparaten en ze tegelijkertijd delen met vrienden. Dropbox synchroniseert bestanden tussen verschillende computers via de Dropbox-client die hiervoor gebruikmaakt van het internet. De Dropboxclient is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Voor Linux is het pakket nautilus-dropbox beschikbaar.

Gratis accounts hebben standaard 2 GigaByte aan opslagcapaciteit. Dit kan uitgebreid worden door nieuwe gebruikers uit te nodigen of door een abonnement te nemen. Wanneer andere gebruikers naar Dropbox worden geleid, krijgt men voor elke nieuw geregistreerde gebruiker 500 MB gratis opslagruimte voor gratis accounts en 1 GB voor betaalde accounts. In het totaal kan men 16 GB extra opslagcapaciteit krijgen voor de gratis accounts en 32 GB voor betaalde accounts. Betaalde accounts hebben een opslagcapaciteit van 50 GB, 100 GB of 500 GB. Meer info over de prijzen is hier te vinden.

Een programma op de computer houdt de Dropboxmap op een computer voortdurend synchroon met het online account. Met de applicatie voor Dropbox kan men documenten ook vanaf een smartphone of tablet benaderen. De applicatie heeft ook de mogelijkheid bestanden fysiek op een toestel te bewaren. De internetverbinding is dan alleen nog nodig om een document te downloaden.

Door bestanden te kopiëren naar de lokale Dropboxmap worden deze direct geüpload naar dropbox.com. Andersom werkt ook: als men vanaf een andere computer inlogt op dropbox.com en daar een bestand uploadt, wordt deze automatisch beschikbaar in de Dropboxmap op je eigen computer.

Dropbox heeft ook applicaties voor iOS (iPhone), Android en Blackberry OS. Zo kan men ook bestanden, foto’s en video’s gemaakt met de telefoon synchroniseren met alle persoonlijke computers en mobiele apparaten.

224 thoughts on “Wat is Dropbox”

 1. Hallo,
  Omdat ik veel lees dat Dopbox online is, heb ik toch een vraagje.
  De reden dat ik nu dropbox gebruik is omdat mijn laptop op een 1 of andere manier de filmpjes die ik gemaakt heb met mijn telefoon niet ziet.
  Ik wil mijn telefoon eens legen , maar dan niet alleen de foto’s veilig op mijn laptop hebben staan , ook mijn filmpjes en op deze manier lukt dat mooi.

  Alleen is het nu niet zo dat als ik ze van mijn telefoon af verwijder ze ook uit de map van mijn laptop ineens weg zijn , want anders heeft mijn idee erachter nog geen nut.

  m.v.g Suzan

  1. Even voor de duidelijk heid: Als je je foto’s naar dropbox stuurt vanaf je telefoon kun je ze verwijderen vanaf je telefoon. Ze staan dan online. Mocht je een dropbox map hebben op je telefoon moet je ze daar niet uit verwijderen want dan verwijder je ze overal.

    1. Waarom kan de een wel mijn foto’s bekijken terwijl bij de ander gezegd wordt dat de dropbox vol is en dat hij ruimte bij moet kopen.???

     1. Dan heeft die persoon zijn max ruimte behaald, dan kan hij niets meer downloaden. Op dropbox.com kan hij zien of hij nog ruimte heeft en eventueel bestanden verwijderen.

   1. Hoi
    Ik zit met een probleem en hopelijk kan jij mij helpen.
    Mijn telefoon is gestolen en daar zat dropbox op. Nu heb ik een andere telefoon waar dit ook op zit en mijn fotos verschenen dus al die tijd ook op dat andere telefoon. Ik heb nu dropbox verwijderd en vroeg mij af of deze nu automatisch ook verwijderd wordt op mijn oude telefoon? Ik ben nu zelfs bang om fotos te verwijderen omdat het dan op mijn oude mobiel zal verschijnen. Please help me!!

   2. Als ik mijn dropbox app van mijn Iphone zou verwijderen, betekent dat dat alles wordt verwijderdvan de online versie (dus alle bestanden, forto’s etc) of blijft daar alles in staan?

  2. Goedemorgen, via mijn Smartphone upload ik foto’s, deze kan ik dan op Dropbox op de Smartphone en op mijn laptop bekijken. Sinds enige tijd gaan de foto’s wel naar de Dropbox op de Smartphone, maar niet naar mijn laptop. Kunt u mij helpen?
   Vast bedankt.
   Ineke

  3. Suzan,
   Alles wat op je laptop in documenten staat dus niet in iTunes anders ff kopiëren naar bv. Afbeeldingen in documenten dat blijft altijd staan wat je ook doet met je tel.
   Gr. Hans

 2. Beste
  bedankt voor de uitleg. Vraag: als je fotos in je Drop box folder zet op je PC,neemt dit dan ook fysieke plaats in van je PC of niet? ik zou nl. graag het aantal GB op mijn PC in het algemeen verminderen.

 3. Hallo,
  Ik heb dropbox op mijn telefoon en de foto’s uit de dropbox (zakelijk) staan ook in mijn afbeeldingengalerij op mijn Samsung Note 2. Bij het legen van mijn foto galerij bleek, dat de verwijderde foto’s ook uit mijn dropbox verwijderd waren.
  Ik wil die foto’s helemaal niet in mijn galerij hebben, dus hoe voorkom ik dat die geupload worden (ik heb diverse collega’s die dezelfde dropbox op hun telefoon hebben, maar die niet al die foto’s erbij krijgen) en hoe krijg ik ze eruit zonder ze uit de dropbox te verwijderen??

 4. Inderdaad gewoon delete en hij is weg. Maar dan wordt het bestand ook op mijn computer verwijderd. Ik wil het uit dropbox krijgen zonder het te verwijderen van mijn computer. Heeft iemand suggesties?

 5. Ik heb zelf de volgende oplossing bedacht: een nieuwe map maken in een directory die niet gesynchroniseerd wordt met dropbox. Daar de bestanden uit dropbox in plaatsen. De directory in dropbox waar de bestanden eerst in stonden (en nu leeg is) verwijderen. Daarna kun je als je wilt de oorspronkelijke directory weer opnieuw aanmaken en de bestanden terugzetten op de oorspronkelijke plaats.

 6. Heb dropbox geïnstalleerd en een mapje met foto ernaar toe gekopieerd.
  Nu staat deze map nogmaals onder dropbox in Picasso, dus dubbel.
  Moet ik in Picasso nu de oorspronkelijke map verwijderen om dubbel gebruik te voorkomen

   1. Bedankt voor de snelle reaktie ! Ik heb de map met foto verwijderd van PIcassa en ze staat inderdaad nog in mijn dropbox. Grandioos.

 7. hallo, ik heb per ongeluk een map met foto verwijderd uit dropbox, maar staan wel nog onder mijn fotos op mijn iphone hoe krijg ik ze nogmaals naar dropbox gestuurd?

 8. Ik heb al geruime tijd een Dropboxaccount die ik gebruik op mijn laptop, mijn tablet en mijn smartphone.
  Onlangs heb ik een nieuwe laptop gekregen met Windows 8.
  Ik heb de Dropbox App voor Windows 8 geinstalleerd. In iedere handleiding van Dropbox lees je dat er dan automatisch een Dropbox map op je computer terecht komt.
  Ik kan deze Dropbox map echter nergens vinden. Waar kan die zijn?

   1. Ik heb hetzelfde probleem, als ik op mijn tablet op word zit, en ik wil opslaan als, dan zie ik het pictootje van dropbox nergens. terwijl het wel op mijn laptop is geinstaleerd en het ook gewoon werkt.

 9. Hallo,
  Ik heb de link van de dropbox van een vriend gekregen om films vanaf te halen maar hoe doe ik dat? Als ik t zo zie werkt t niet t zelfde als dat ik ze van mn eigen dropbox af haal….of moet ik de content eerst overzetten in mn eigen dropbox?

   1. Die persoon heeft niet goed met je gedeeld. Hij stuurt de link die hij in “Deze computer” ziet staan. Hij moet de map delen door er met zijn rechtermuisknop op te gaan staan of via dropbox.com het te doen. Meer info over delen vind je hier.

 10. Hallo,

  Ik heb een vraag met betrekking tot het offline bekijken van foto`s via dropbox, dit omdat ik ze op mijn iPad heb staan en ik hier geen simkaart in heb. Als ik bij klanten kom wil ik referentiefoto`s laten zien alleen heb ik dan niet altijd internet beschikbaar. Ik weet dat wanneer de foto`s favorieten zijn ik deze offline kan bekijken maar sommige foto`s heb ik niet als favorieten gemarkeerd en zie ik ook offline, hoe kan dat?

  1. Dropbox download ze op je tablet als je ze bekijkt. Dus waarschijnlijk heb je deze foto’s eerder online bekeken met je tablet en staan ze nog in het geheugen.

 11. Hey,

  Als ik mijn foto’s op mijn iPhone op de dropbox app zet, staan ze inderdaad ook online op me pc.
  Kan ik als ik ze dus op dropbox heb verwijderen van me mobiel? Zo ja, zou ik ze dan ook weer terug op mijn mobiel kunne zetten? Ik wil het namelijk gebruiken om ruimte te maken voor iOS7

  Met een vriendelijke groet,

  Noah

 12. ik heb een dropbox map op mijn telefoon / tablet waar ik niet om gevraagd heb en die ik graag wil verwijderen. Wat ik ook doe hij gaat niet weg….
  Hoe doe ik dit???

 13. Hoi,

  Ik wil dropbox gebruiken om filmpjes van mijn iPhone op de computer te krijgen, omdat dat via de kabel vaak om onverklaarbare reden niet gaat.
  Probleem 1: De dropboxmap op mijn computer wordt nu niet gevuld met de foto’s/filmpjes die zijn geupload. Die blijft leeg. Hoe kan dat?
  Probleem 2: Op de site zie ik wel alles wat geupload is, ik wil graag alles downloaden naar m’n pc, zodat de dropbox weer leeg is. Maar ik kan alleen per foto downloaden. Als ik de hele map download, krijg ik namelijk een filzip bestand die niet wil extracten. En filmpjes laten zich niet downloaden (ik krijg een bestand dat na openen een foutmelding geeft). Graag hulp!

  1. Is het account op je iPhone dezelfde als op je computer? En je zegt dat je het niet kunt extracten dat klinkt raar en zou kunnen wijzen op te weinig schijfruimte op je pc. Controleer iedergeval of je het goede account hebt en of het synchroniseren gaat staat ingesteld.

 14. Als ik foto’s wil kopieëren van mijn afbeeldingen naar een USB stick, wordt dit geblokkeerd door dropbox. Hoe kan ik toch de foto’s op een USB stick zetten.

 15. Ik wil graag weten hoe ik een filmpje die in mn galerij staat als automatische back up staat, kan verwijderen.
  Het staat niet in mn dropbox..en het moet weg.
  Wie kan me helpen?

 16. Hallo,

  Ik heb een vraag.
  Mijn vrouw en ikhebben allebei een telefoon, en wij willen allebei onze foto’s uploaden op onze tablet.
  Is het mogelijk om dat met 2 verschillende accounts te doen?

  Groet,
  Marco

 17. Ik heb al een dropbox op mijn pc en wil een tweede installeren om officebestanden en foto’s op m’n iPad te kunnen plaatsen en bewerken. Ik heb daarvoor een tweede emailadres aangemaakt en daarmee dropbox op de iPad en de pc gedownload. Op de iPad zie ik een icoon/app maar niet op de pc. Wat kan ik doen?

 18. hallo,

  ik wil mijn iphone graag leegmaken want ik heb veel te veel foto’s erop. ik heb al mijn foto’s die in mijn iphone gallerij staan ook in Dropbox staan. Mijn vraag is nou, als ik de foto’s uit mijn Iphone gallerij verijder, zijn ze dan ook weg uit mijn dropbox?

 19. Ik had een vraagje. Als ik fotos maak en even later op mijn telefoon verwijder, staan ze nog wel op mijn dropbox. Ik had dit laatst met een filmpje, maar bleek dat hij ook verwijderd was op mijn dropbox….
  Hoe kan dat en hoe kan ik hem terugvinden?

 20. Om meer ruimte te creeren heb ik op mijn iPhone (ook) Dropbox geinstalleerd. Onder zelfde mailadres als op mijn laptop. Nu zie ik dat alle foto’s er dubbel instaan. Wat te doen?

 21. Ik gebruik sinds kort dropbox. Ik wil mijn foto’s met andere delen. Wanneer ik mensen gedeeld heb kunnen ze de foto’s ook verwijderen, vervolgens zijn ze definitief uit de map verwijderd en kunnen andere de foto niet meer bekijken die verwijderd is. Kan ik het zo beveiligen dat ze alleen kunnen kopiëren en niet verwijderen en knippen.

 22. hoe verwijder ik mijn dropbox map van mijn mobiel???? Wordt hier stapelgek van, vooral hoe dropbox zich ongevraagd in je mobiel nestelt en er NIET meer uit komt!!!! Hopelijk is er iemand die mij kan helpen met dit probleem….

 23. Ik heb foto’s in dropbox gezet via Ipod. Als ik naar dropbox ga via mijn laptop, vind ik de foto’s er niet in terug terwijl ze wel in dropbox op Ipod staan.
  Hoe kan ik de foto’s op mijn laptop krijgen?

 24. Hallo,

  Ik heb een vraagje… Ik gebruik Dropbox nu al een tijd en ben er heel tevreden over. Ik moet echter mijn PC terug naar de fabrieksinstellingen brengen, maar wil dat niet doen vooraleer ik weet wat ik best doe qua dropbox… Ik heb dus een mapje in de verkenner met al mijn dropboxbestanden. Als ik dit verwijder, ben ik dan alles kwijt, of blijft alles op de ‘cloud’ staan en kan ik dat via de dropbox-site dan opnieuw in een foldertje zetten nadien?

  Bedankt voor de info!

 25. Hallo

  Ik had een vraagje. Mijn man heeft mijn oude mobiel. Er staan veel foto’s van dropbox op. Hoe krijg ik die van zijn telefoon zonder dat ik ze kwijt ben en hoe zorg ik dat er geen foto’s meer op die telefoon komen

  gr Yvonne

 26. Hoe krijg ik foto’s uit mn dropbox terug in mn galerij? Ik wil foto’s wisselen op mn whatsapp, maar kan hier alleen foto’s voor gebruiken die in de galerij staan…… toch?

 27. ik wil straks op reis geen laptop meenemen dus neem ik mijn tablet mee. Ik fotografeer veel en heb ook veel geheugen op dropbox. Kan ik op een makkelijke manier alles direct op dropbox overzetten zonder dat er heel veel gb op mijn tablet komt? Want die heeft nog maar een paar gb vrij….
  Dus ik wil het niet op mijn tablet wel online en dan later thuis downloaden. Kan dat?

 28. Een vraagje, dropbox werkt goed. Maar ik heb een pdf schermvullend gemaakt, maar kan geen pijltje vinden om terug te gaan naar mijn mappen. Hoe ik de pdf ook beweeg, alleen de buitenranden van de pdf zijn te zien. Misschien hebben jullie een tip. Alvast bedankt.

 29. Hallo,

  Ik heb dropbox op twee laptops en een PC geinstaleerd, zodat waar ik ook werk, ik overal bij de bewerkte documenten kan. Ik wil alleen van 1 van de laptops een aantal mappen verwijderen. Maar wel dat deze mappen op de andere twee locaties blijven. Omdat het niet een gedeelde map is, maar het alledrie onder mijn eigen naam staat, wordt het door sycronisatie verwijderd.
  Hoe kan ik van 1 laptop toch een deel van de mappen verwijderen (laptop heeft een kleinere hardeschijf, waardoor hij vol raakt en niet meer na mijn idee de belangrijste bestanden binnen haalt), zonder dat dit gevolgen heeft op mijn andere laptop/pc?

  Groetjes

 30. Ik heb dropbox op mijn laptop en met een app op mijn mobiel. Als ik foto’ s toevoeg via mijn laptop staan ze niet in mijn dropbox-app. Wat moet ik doen om dat wel voor elkaar te krijgen of is dat niet mogelijk?

 31. Ik gebruik Dropbox samen met meerdere personen. Is het mogelijk om aan mappen rechten op te geven voor beperkt aantal personen?

 32. Ik wil inderdaad aan personen alle rechten geven op één bepaalde map. Ik heb dit geprobeerd, maar die persoon krijgt dan alleen-lezen te zien. Hoe zorg ik er voor dat hij ook in een document kan schrijven?

 33. Mijn moeder haar telefoon is terug gezet naar fabrieksinstellingen ivm een software fout. Al haar afbeeldingen zijn weg maar staan nog wel in dropbox. Kan ik deze allemaal in een keer terug exporteren? Het zijn er nogal een aantal….

 34. Hallo,

  Ik heb al mijn foto’s van mijn iPhone op Dropbox gezet, maar kan ik ze hierna dan ook van mijn telefoon verwijderen zonder dat ze ook van Dropbox verwijderd worden?
  Wil mijn foto’s namelijk niet kwijt zijn.

 35. mijn bestanden staan op dropbox online maar is het nodig om deze bestanden ook nog eens op mijn computer in de map van dropbox te hebben staan want dit neemt veel opslagruimte in en dat was nu net niet de bedoeling ?

  1. Nee, dit hoeft niet. Als je ze op de computer hebt staan kun je ze makkelijker bewerken. Maar als dit voor jou geen probleem is hoef je het niet te installeren.

 36. Ik heb een heel aantal ‘onzin’ foto’s op dropbox staan en wil deze graag wissen. Is er een manier om dat met meerdere tegelijkertijd te doen? Ik zie nu alleen de optie om het een voor een te doen namelijk.

 37. Hoi,

  ik heb met meerder mensen mappen op dropbox gedeeld, maar met eentje is de link eenmalig geldig. Als diegene een nieuwe back-up stuurt zie ik die niet maar alleen de oude. Een nieuwe sharing is dan de oplossing. Hoe kan dat?? War stelt hij dat in? Ik zie het niet.

  dank vast

 38. Beste heer/mevrouw,
  Ik heb een dropbox map op de laptop van mijn werk. Deze laptop moet ik inleveren. Hoe kan ik de map op mijn pc verwijderen zonder dat mijn dropbox account wordt opgeheven en de foto’s verdwijnen?
  Groet,
  Lotte

 39. Er werd mij verteld dat ik vanuit Dropbox weer alle foto’s in mijn gallerij op iphone kan terug krijgen. Hoe moet ik dit doen??

 40. Ik heb de dropbox app op mijn mobiel. Nu zou ik graag willen weten of het ook mogelijk is om foto’s vanuit mijn whatsapp automatisch te uploaden naar dropbox. Zo ja, hoe dan?

  1. Is hier al een antwoord op?
   Ik ben nl ook benieuwd. Foto’s met mijn camera gemaakt gaan wel automatisch naar Dropbox maar die van whatsapp niet

 41. Hallo,

  ik heb even een vraag. Ik heb Dropbox op mijn pc geïnstalleerd met de gedachte om ruimte vrij te maken op mijn externe harde schijf. In mijn onschuld heb ik toen meer in de map van Dropbox gezet aan geheugen dan de 2 GB die ik van Dropbox heb. Het gaat om belangrijke foto’s voor mij en ik kan ze niet meer terugvinden op mijn pc. Dropbox zit vol en heeft deze nog te synchroniseren, als ik het goed begrijp. Waar zijn de foto’s gebleven die niet meer in Dropbox passen? Kan ik deze overige bestanden terugkrijgen?

 42. Misschien is de vraag al eerder gesteld; maar hoe krijg ik alle foto’s uit dropbox op mijn PC (lees externe hs) terug.
  Foto’s selecteren – rechter muis – knippen – plakken werkt jammer genoeg niet.

  1. Ga naar de Dropbox-map en open in een nieuw scherm de map op je externe-hs. Dan kun je de gegevens verplaatsen door de gegevens te verslepen.

 43. hallo,

  ik wil dropbox van mijn laptop verwijderen en opnieuw installeren op een andere schijf (d) blijven mijn bestanden bestaan of ben ik straks alles kwijt? heb de app op mijn telefoon en tablet

  gr arjan

 44. Hallo,

  Hoe zorg ik ervoor dat de foto’s die in Dropbox terecht komen niet in mijn galerij komen te staan? Nu heb ik namelijk alle foto’s die ik maak er dubbel instaan.

 45. Ik heb een vraag, ik heb een tijdje geleden al mijn foto’s op de computer gezet(1500 foto’s) ik wil ze nu weer op m’n iphone zetten via dropbox. Ik heb de app gedownload en alle foto’s staan in de app alleen hoe kan ik ze nu allemaal tegelijk opslaan?

 46. Kan er iemand mij met het volgende helpen? Op Dropbox staat een map met excel files in die ik regelmatig zal moeten bewerken. De creator van die files heeft deze gemaakt in Excel 2013 omwille van specifieke features als slicer. Op mijn Macbook zijn deze echtr niet bruikbaar omdat Excel for Mac 2011 is. Daarom heb ik op mijn Macbook Parallels geplaatst. Maar als ik nu een dropbox file open moet ik hem eerst opslaan want anders opent hij in Excel mac omgeving. Dus sla ik de file op, bewerk ik hem … En krijg ik een dubbele file bij het terugplaatsen op. Dropbox.

  Wat doe ik mis?

 47. Hallo;

  Welke foto’s worden nu exact door Camer Upload – automatisch- in die map gezet? Ik zie de foto’s van de smartphones waarop ik deze functie aan heb gezet, maar ook van mijn spiegelreflex camera. Die staan al in een aparte (gedeelde) dropbox map. Kopieert dropbox automatisch alle fotos uit alle mappen naar de Camera Upload map?
  Dank, F

 48. Goedemiddag,

  Is het mogelijk in dropbox om ook folders als favoriet te merken ipv alleen files?
  Zoals ik het begrijp moet ik alle files in een folder favoriet maken.
  Is heel veel werk als je ze offline wilt gebruiken.
  Vast bedankt voor het antwoord.
  groet,
  Hans

 49. ik probeer via http://www.dropbox mijn foto/album naar bestanden te krijgen zodat ik ze kan kopieren naar een externe harde schijf die ik via usb aan mijn computer heb hangen. Ik probeer ze naar bestanden te krijgen omdat de albums en andere foto’s niet worden weergegeven op mijn pc alleen de mappen die in bestanden staan.

 50. Ik heb al een dropbox account. Ik heb een nieuwe laptop sinds kort. Moet ik dropbox hierop wederom downloaden? Heeft dit geen consequenties voor mijn huidige bestanden als ik DB opnieuw download?
  F.w.van Schaik

 51. Wie kan mij helpen, gisteren Dropbox geïnstalleerd foto’s daarin gezet, helaas had ik niet in de gate dat hij op synchronisatie stond en heb mijn foto verwijderd uit mijn telefoon, en je begrijpt dat ze toe ook uit de dropbox verwijderd waren. Hoe krijg ik ze terug?? Er zit bewijs materiaal bij voor mijn scheiding !!

 52. Hoi,

  ik heb dropbox gedownload en foto’s van mijn SD kaart naar de dropbox folder gekopieerd (folder ‘familie’). Nu staat het op dropbox.com maar ook op mijn C schijf.
  Aangezien deze bijna vol is en de foto’s al online staan wil ik ze van mijn computer afhebben.
  Moet ik dan de folder ‘familie’ uitvinken bij te synchroniseren folders en het dan verwijderen van mijn C schijf?

  Ik neem als ik nu gewoon verwijder dat het dan ook weer van dropbox.com af gaat?

  Alvast bedankt, groetjes Miranda

 53. Ik heb al mijn foto’s geupload naar mijn Dropbox, is het nu ook nog mogelijk om ze terug te krijgen op mijn telefoon zelf? Want ik heb ze toch liever op mijn telefoon want dan kan ik ze makkelijker opzoeken enz.

 54. Hallo, ik heb ooit fotos van mn oude telefoon op dropbox gezet omdat ik een nieuwe Iphone kreeg. Daarna heb ik die fotos overgezet van dropbox naar mijn Iphone. Maar nu wil ik dat dropbox album verwijderen omdat mijn mobiel vol is en dat album bevat 1200 fotos. blijkbaar kan het album niet als geheel verwijderd worden, dus ik probeerde het maar 1 voor 1 te doen. Maar dat kan ook niet. Hoe komt dit en hoe kan ik deze fotos wel van mijn mobiel afhalen?

 55. Hallo,

  ik raak binnenkort mijn mail-adres kwijt( pensioen)
  Moet ik een ander e-mail-adres aanmaken zonder bestandenverlies of….???
  Hoe moet ik dit aanpakken?
  of kan dit adres gewoon worden aangehoouden?

  Ik hoor graag van de webmaster.

  Alvast bedankt

 56. Ik wil ruimte maken op mijn Samsung smart phone en de foto’s van Dropbox van mijn toestel verwijderen.
  Hoe doe ik dat zonder dat alle foto’s van Dropbox op mijn pc verloren gaan?

 57. Goedenavond, ik heb sinds gisteren een Samsung tablet gekocht. Hier heb ik mijn Dropbox aan gekoppeld die zelfde Dropbox gebruik ik overal voor pc en mijn mobiel. Nu ik in mijn galerij kijk op mijn tablet staan er 2000 Dropbox items/foto’s/afbeeldingen ik kan ze niet selecteren en verwijderen. Hoe krijg ik deze map weg? Het is ook een 1 grote map, op mijn pc en mobiel heb ik allemaal mappen. Ook heb ik op mijn mobiel hier geen last van en is mijn galerij gewoon leeg en staan er niet 2000 Dropbox files die ik daar niet hoef.

  Groet, oeds Veenstra

 58. Beste mensen. Ik heb zelf geen dropbox account maar nu heeft iemand gisteren even ingelogd op mijn mobiel met zijn dropbox account. Gaan mijn bestanden nu automatisch in zijn dropbox staan? Foto’s etc want dat is niet de bedoeling

 59. Hallo,

  een vraag, worden alle bestanden op mijn computer in de cloud van dropbox gezet? of alleen die die ik in het mapje sleep? Mijn bestanden zijn namelijk niet voor elke willekeurige hacker bestemd…

 60. Als ik via dropbox e pubs op mijn pocketbook zet. en ik verwijder de bestanden op mijn dropbox worden ze dan ook automatisch verwijdert van mij pocketbook?
  Of moet ik ze dan in een ander bestand zetten.

 61. Hallo

  Wij hebben een dropbox account met meerdere computers.
  Daarop slaan wij een aantal excel bestanden op. Als ik in een bepaald bestand werk, kan iemand anders daar ook in werken en krijgen we 2 verschillende bestanden. Kan ik het zo instellen dat als ik in een bestand werk, dat iemand anders er alleen in kan komen dmv Alleen-lezen?
  mvg koen

 62. Hallo,

  Ik heb sinds kort een betaald Dropbox account en ben hier heel tevreden mee. Toen Dropbox mij de suggestie deed alle foto’s vanuit iPhoto te synchroniseren vond ik dat een prima idee. Tot ik merkte dat de foto’s ook in mijn Dropbox-folder op mijn iMac terecht kwamen; dat lijkt mij overbodig en het neemt onnodig extra ruimte in op mijn harde schijf. Nadat ik het vinkje bij de desbetreffende map had uitgezet, stopte ook de synchronisatie in de cloud. Wat heb ik verkeerd gedaan? Kan ik het ook alleen in de cloud zetten?

  mvg Hayo

 63. Hallo,
  Ik gebruik met veel genoegen nu ruim een jaar Dropbox maar heb één vervelend probleem.
  Mijn harde (C) schijf zit ernstig vol doordat Dropbox de foto’s daar ook op slaat.
  Misschien een hele domme vraag maar is het mogelijk dat ik de foto’s meteen met mijn externe harde schijf synchroniseer?

  Met vriendelijke groet, Irma

 64. Ik heb vandaag dropbox zowel op mijn Laptop (Windos 8) als op mijn mobiel (Samsung galaxy s4 mini geinstalleerd. In eerste instantie zijn alle foto’s ge-upload naar de dropbox map maar niet de videos. Ik heb dit opgezocht en gevonden dat ik de instellingen moet veranderen om ook de videos naar de dropbox-map te krijgen. Dit heb ik aangepast maar het lukt mij nog steeds niet om de videos te synchroniseren. Nieuwe fotos worden meteen gesynchroniseerd maar videos niet. Wat doe ik verkeerd of moet ik aanvullend doen?

 65. Ik heb van een vriend veel jommekes boeken binnengekregen via dropbox op mn tablet, nu zit deze vol. Wat kan ik doen om ze op te slaan en dropbox leeg te maken. Ik ben een leek

 66. Hallo
  Ik heb mijn foto’s op iphone (5c) overgezet naar dropbox via ‘synchroniseren’ in dropbox. De functie ‘automatisch synchroniseren’ in dropbox heb ik opnieuw uitgeschakeld.
  Nu wil ik de foto’s ook verwijderen van mijn iphone. Op mijn iphone staan er twee mappen: ‘Filmrol’ en ‘Camera uploads’. De map ‘Camera Uploads’ kan ik niet leegmaken of verwijderen (in tegenstelling tot de map ‘filmrol’ die ik handmatig kan leegmaken). Hoe gaat dit?

 67. Als mensen een kleine account hebben (2.5 GB) en je wilt ze wat laten zien, moet je dan zorgen dat de map waar ze toegang tot hebben, kleiner qua omvang is dan 2.5 GB? En hoe zie ik hoeveel GB een map is?

  1. Je kunt op je computer bij eigenschappen van een map zien hoe groot de map is. Als iemand een account heeft van 2.5 GB dan kan hij maximaal 2.5 GB zien in Dropbox. Dus moeten jouw bestanden kleiner dan dat zijn.

 68. Ik gebruik dropbox hoofdzakelijk prive. Ik wil nu een zakelijk bestand op onze server voor de veiligheid ook op mijn dropbox hebben. Puur als backup en zal het bestand vanuit dropbox ook nooit benaderen. Moet ik dan droppbox op onze server installeren en het betreffende bestand en de dropboxmap zetten? Heeft iedereen dan toegang tot mijn account? want dat is nu net niet de bedoeling.
  Met vriendelijke groet,
  Sander

 69. Mijn dropbox was te vol . Ik heb er toen een hele hoop afgehaald maar nu er weinig foto’s zijn overgebleven blijft er een kruis door het icoontje van dropbox staan waardoor ik er niets meer bij kan zetten en niets meer up;loadt (camera) wat voorheen automatisch ging. Ik heb geen zin om steeds onder andere accounts nieuwe boxen aan te maken. Kan de huidige box weer geactiveerd worden zodat ik tot aan 2 GB kan aanvullen?

 70. Hallo, hoe kan ik mijn foto’s vanuit dropbox weer terug in de galerij van mijn iPad krijgen? Ik had ze opgeslagen in dropbox en toen hebben ze op school de iPads leeg gemaakt voor een programma, en nu wil ik ze weer terugzetten, kan dat ook?
  Groetjes Nikki

 71. Ik heb mappen op me oude telefoon staan en op de laptop nu zijn alleen de losse mappen niet te vinden op m’n nieuwe telefoon maar ze staan wel op dropbox hoe krijg ik ze op m’n telefoon

 72. Mijn dropbox was vol. Nu heb ik bestanden weggedaan, gedelet, en heb ik volgens mijn instellingen weer 2,1 gb ongebruikte opslagruimte, maar toch kan ik me niet aanmelden bij een nieuwe gedeelde map. Als ik me wil aanmelden voor die map, zegt ie ‘als je dit wilt accepteren, heb je meer opslagruimte nodig’. Hoe kan dit en hoe kan ik het oplossen zonder een betaald abonnement te moeten nemen (ik heb 6,75 gb en dat zou genoeg voor mij moeten zijn, als ik de box ook kan leegmaken.)

 73. Hallo,

  wanneer wij met een aantal cursisten aanmelden in de school : krijgen we de foutmelding :
  Te veel aanmeldingspogingen. Probeer het later opnieuw.

  Hoe zou dit komen ?

  1. Omdat je allemaal tegelijk vanaf hetelfde ip-adres wilt inloggen ziet Google dit als een aanval. Dat wil het niet. Vandaar de melding.

 74. Dropbox gaf aan dat de box vol zat, nu heb ik heel veel eraf gehaald maar hij geeft nog steeds aan dat ‘ie vol is.
  Wat moet ik doen om er weer bij te kunnen zetten. Kan het zijn dat als je eenmaal ‘vol’ bent geweest dat hij zijn tas heeft bereikt en dan nooit meer kunt schrijven?
  Meerdere mensen hebben deze vraag al gesteld maar heb nergens een antwoord gezien.

 75. Ik heb mijn foto’s uit Iphoto laten uploaden in Dropbox. Als ik foto’s uit iPhoto verwijder blijven ze echter wel in Dropbox staan. Lijkt mij niet de bedoeling… Hoe kan ik dit aanpassen?

 76. Ik heb mijn foto’s onlangs -in dropbox- gerangschikt in “albums” Blijken er nu heel wat uit verdwenen, waar vind ik die terug?

 77. Ik heb net dropbox geïnstalleerd.

  Ik heb wel een klein vraagje: Ik zou graag mijn Iphone resetten om plaats te maken voor mijn update.

  Ik zou er zeker van willen zijn dat mijn foto’s niet verloren gaan en zodat ik die er nadien terug op kan zetten.

  Hoe begin ik hieraan?

 78. Kan ik als eigenaar van een gedeelde map in Dropbox verhinderen dat personen die de map delen ze verplaatsen bv naar hun eigen computer en ze zo verwijderen uit Dropbox. Ik wil de map wel laten kopiëren maar niet verplaatsen.
  Dank

 79. hallo, ik deel een map met 3 andere personen. Nu ziet 1 persoon geen nieuwe documenten die toegevoegd worden. Is zijn dropbox dan vol. Hoe kan je zien dat de dropbox vol zit? en waarom kan hij wel zien aanpassingen in documenten?

 80. Hoe zet ik meerdere foto’s tegelijkertijd van dropbox naar de harde schijf van de iPad, naar de foto galerij? Ik wil namelijk daarna de dropbox legen en daarna weer vullen met andere foto’s en zo het kunstje een paar keer herhalen. (Foto’s staan op externe harde schijf, die ik via laptop en dropbox op mijn iPad wil zetten)

  BVD voor jullie reacties

 81. Ik heb sinds vandaag dropbox gedownload ivm een nieuwe telefoon. Nu heb ik foto’s in dropbox gezet via m’n oude telefoon omdat dat een Android was en m’n nieuwe telefoon een iPhone. Ik heb dropbox op m’n iPhone en de foto’s staan er allemaal, maar ik wil ze ook in m’n filmrol op m’n iPhone hebben. Maar ik heb geen zin om ze 1 voor 1 daar aan toe te voegen. Is er de mogelijkheid dat ik foto’s kan selecteren en ze in een keer naar mijn filmrol kan o

 82. Ik heb sinds vandaag dropbox gedownload ivm een nieuwe telefoon. Nu heb ik foto’s in dropbox gezet via m’n oude telefoon omdat dat een Android was en m’n nieuwe telefoon een iPhone. Ik heb dropbox op m’n iPhone en de foto’s staan er allemaal, maar ik wil ze ook in m’n filmrol op m’n iPhone hebben. Maar ik heb geen zin om ze 1 voor 1 daar aan toe te voegen. Is er de mogelijkheid dat ik foto’s kan selecteren en ze in een keer naar mijn filmrol kan opslaan?

 83. Ik heb al enige tijd dropbox op m’n iPad, telefoon en laptop! Dit omdat ik via een gezamenlijke map boeken kan lezen! Nu maak er toch al een lange tijd meer gebruik van mbt foto’s. Maar kunnen de mensen met wie ik een map heb gedeeld deze ook zien? Want vandaag zag ik dat er foto’s bij zitten die ikzelf niet geüpload heb.

  Groetjes Mandy

 84. hallo,
  ik wil graag bestanden uit dropbox in moviemaker zetten, hoe kan ik dat doen? als ik het nu probeer kan ik alleen het geluid downloaden en niet het hele filmpje..

 85. Ik heb mijn dropbox vol en wil eigenlijk die bestanden/fotos op usb hebben zodat ik mijn dropbox weer kan gebruiken, hoe doe ik dit? ik ben een echte leek hierin.
  groetjes

 86. ik deel samen met een vriend foto’s en bestanden. Als ik foto’s verwijder, is mijn vriend ze dan ook kwijt? of andersom; als hij documenten verwijderd, kan ik ze dan nog inzien??

 87. Vraag: ik gebruik dropbox voor mijn werk, deze is aangemaakt met mijn werk e-mailadres. In dropbox deel ik een map met mijn collega, waar in hij ook dingen kaan veranderen. Als ik nu een mapje voor “prive” aanmaak, kan mij collega dit dan ook in zien? Ik ga vanuit van niet. Wie weet hier het antwoord op?

  Marco.

   1. En is er dan vanuit de “beheer of administrator” functie geen enkele toegang tot die “prive” map te verkrijgen ?

 88. Goedemiddag!
  ‘Dankzij’ een virus HEEL BLIJ met dropbox, want al mijn files op mijn PC zijn encrypted en onleesbaar, inclusief vele foto’s. Inmiddels is PC weer schoon en wil ik nu van dropbox mijn foto’s downloaden.
  Foto’s die in folder Bestanden staan kan ik allemaal gemakkelijk synchroniseren / downloaden. Echter, ik heb ook veel foto’s die wel zichtbaar zijn in map Foto’s, maar die ik (blijkbaar) alleen 1 voor 1 kan downloaden, onmogelijke taak met 10.000 foto’s…
  Is hier een oplossing voor? Ik kan wel een album hier aanmaken, maar ook dat album kan ik niet kopiëren of downloaden volgens mij. Enige opties die ik bij Album zie, zijn Album delen, delen opheffen, naam album wijzigen of Album verwijderen.
  Ik hoop op hulp, alvast veel dank!!!

 89. Hoi,

  Mijn vraag is, of ik de foto’s die op Dropbox staan, terug kan exporteren naar mijn galerij. Sommige foto’s heb ik verwijderd en wil ze toch graag in mijn galerij hebben. Hoe werkt dat?

  MVG Dominique

 90. Hallo,

  Ik wil de foto’s die in dropbox staan op een usb stick zetten. Dus als losse bestanden in een mapje. Hoe doe ik dat?

 91. Hi, ook ik heb heel veel dubbele afbeeldingen in dropbox staan. Eindeloos bezig geweest met weggooien maar evenlater zijn ze weer allemaal verdubbeld.
  Hoe krijg ik dat weg?

 92. Ik heb al een tijdje Dropbox en ben er heel tevreden over.
  Al mijn foto’s worden automatisch in dropbox gezet. Nu zag ik echter dat mijn video’s niet in dropbox stonden. Hoe los ik dit op?

 93. Probleem met dropbox:
  Als eigenaar kan ik alleen nog ‘online’ aan een folder met een Powerpoint werken. Dit gaat echter zeer traag, het is veel beperkter wat ik ermee kan doen. Het heeft een heel andere layout van het menu en dit is bovendien in het engels). Ik denk dat het komt omdat ik ‘Microsoft online’ heb toegestaan. Daarna was nl het gewone Powerpointprogramma verandert in deze ‘online’ versie.
  Hoe kan ik weer gewoon rechtstreeks met mijn vertrouwde Powerpointprogramma werken?

 94. Goedemorgen,

  Mijn foto’s uit mijn what’s app gesprekken zette mijn telefoon ook altijd in mijn dropbox.
  Nu ik een andere telefoon heb, zet hij alleen de foto’s die ik zelf maak in mijn dropbox.

  Hoe zorg ik ervoor dat hij de what’s app foto’s wel weer uppload naar dropbox?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten Selina

 95. Herhaaldelijk bij opstarten krijg ik de melding dropbox is vol. U kunt bijkopen extra……
  Uit dropbox veel foto’s verwijderd maar er ontstaat geen ruimte. Wat te doen?

 96. Goedenavond,

  ik heb een korte vraag, hopelijk met een eenvoudig antwoord 🙂
  Ik heb een aantal filmpjes vanaf mijn telefoon op dropbox gezet. Echter, is er maar bij 1 filmpje geluid, de rest niet.
  Wat kan de oorzaak zijn?

  Alvast bedankt.

 97. hoe krijg ik een gemaakt foto/filmpje, gemaakt met mijn smartphone, automatisch op dropbox en hoe krijg ik die melding daarvan op mijn buroblad van mijn laptop?

  m gr

 98. Geachte heer/mevrouw,
  Heb mijn SSD schijf in 2 partities verdeeld, Dropbox geïnstalleerd op de C: schijf (standaard), maar die raakt hierdoor te vol, kan ik Dropbox ook op mijn andere schijf installeren c.q. verplaatsen of werkt het synchroniseren dan niet meer.
  Groetjes,
  Frits

 99. Ik gebruik dropbox voor mijn werk. Nu is de toegang tot de mappen (lees personen) niet beveiligd. Als iemand in mijn map kijkt, ziet mijn werk dan dat er iemand gekeken heeft?

 100. Sinds gisterenavond ben ik intensief gebruik gaan maken van Dropbox. Ik zie alleen veel dubbelen staan. Is er een mogelijkheid om in 1 keer alle dubbele foto’s en video’s in beeld te hebben, zodat er ook makkelijk verwijderd kan worden? Ik heb iets gelezen over unclouded, maar dat is voor Android. Ik zoek iets dergelijks voor de PC. Groet, Lenny

 101. Ik heb een filmpje in mijn dropbow op mijn samsung geplaatst vanaf mijn computer maar ik moet nu blijkbaar een app downloaden om het filmpje op mijn mobiel te kunnen zien, welke app is dit?

 102. ik heb een nieuw mobiel. Hoe krijg ik op deze weer dropbox aan het werk. Dropbox staat op de nieuwe maar hij upgrade de foto’s niet

 103. Ik heb Dropbox (betaald) en werk met meerdere cliënten die hun gegevens via een met mij gedeelde map administratie aanleveren. Nu geeft mijn vaste PC aan dat de C schijf vol zit en synchroniseren niet meer lukt. Ik heb ook een ingebouwde D schijf waar nog mega veel ruimte op aanwezig is. Kan ik op een veilige manier ergens aangeven dat Dropbox niet meer naar C maar naar D gesynchroniseerd wordt?

 104. hoe kan ik foto’s verwijderen uit dropbox als ze volledig op het scherm staan en niet als miniatuur? Ik kan niet goed zien welke ik dan wel en niet wil verwijderen als ze in miniatuur staan. Ook wil ik weten hoe ik meerdere foto s tegelijk kan verwijderen dus selecteren uit dropbox,

 105. Hi,

  Ben nog altijd niet goed mee met de Dropbox map op de PC …

  Ik krijg regelmatig opmerkingen dat mijn harde schijf ( C-schijf ) vol zit. Komt dit dan mogelijk door Dropbox ?
  Ik upload rechtstreeks in Dropbox, niet via mappen op de PC;

  * Wat dan als de PC crasht waarop mijn Dropboxmap staat ? Ben ik dan alsnog alles kwijt ? Ik hoop van niet want anders heeft het toch geen nut ?

  * Kan ik de submappen verwijderen op mijn PC ? Blijven de bestanden dan ergens online bewaard ?

  Grtz

 106. Nu ik foto’s van mijn telefoon op mijn pc wil zetten kan dat alleen in de dropbox map. Maar dat wil ik niet, ik wil ze eerst selecteren en daarna zelf kiezen welke foto’s ik in de dropbox zet. Hoe kan ik dit doen? Heb Windows.

 107. Goededag, ik heb even een vraag hoe kan ik mijn foto’s uit dropbox op een dvd zetten.

  Met vriendelijke groet,
  Miranda Weidijk

 108. Hallo, hoe kan ik de gedeelde bestanden van onze bandleader offline beschikbaar hebben op mijn iPad (heb ze nodig voor repetities en optredens. Heb vroeger altijd met Google Drive gewerkt maar blijkbaar kunnen Dropbox en Google Drive niet met elkaar overweg…. Het vreemde is dat alle muziekpartituren in pdf formaat op dropbox staan en daar zou je toch van denken dat zowat alles en nog wat er mee over weg kan, ik heb de vorige repetitie vastgesteld dat zonder mijn iPhone als “Persoonlijke hotspot” in te stellen geen enkele van al die pdf’s bereikbaar waren en bovendien duurt het ook nog eindeloos om ze te downloaden via “Persoonlijke Hotspot”…. Heb nog een USB stick gekocht die zowel USB als de “i” lightning connetor aan boord heeft en dacht, zet ik die bestanden effen op die USB stick….. mooi niet dus. Apple de miezerigste rotzooi ooit op de markt gezet. Zelfs via een speciale app kreeg ik de pdf’s niet in de stick…..

 109. Hallo,

  hoe kan ik in dropbox meerdere foto’s selecteren?
  Ik werk onder windows 10
  bij oudere versies van windows kon dit wel maar ik krijg het nu niet meer voor elkaar…

 110. Hallo,
  Hoe kan ik meerdere foto’s tegelijk downloaden uit de dropbox app en bij de foto galerij op mijn iPad plaatsen?

  Het wil me maar niet lukken.
  Alvast bedankt.
  Groet,
  Arjen

 111. Ik wil de foto,s van dropbox op een usb stick zetten.Maar hij geeft alleen aan om foto,s op de pc te zetten.Hoe krijg ik ze op de usb stick.

 112. Beste,

  Mijn computer raakt vol. Hoe kan ik bijv fotobestanden verwijderen van mijn computer en zorgen dat ze nog wel in dropbox blijven staan?

  Groet, Rutger-Jan

 113. Beste Lezer,

  Ik heb een probleem met Dropbox.
  Drop box is all mijn foto’s aan het dupliceren.
  Dus krijg dubbel foto’ s met somes ectensie -1 -2 of soms wel – 3.
  en het gaat maar door op allebei mijn computers.
  Zo is het geheugen wel erg snel vol.
  Weet iemand hier een oplossing voor

  Met vriendelijke groeten

  John

 114. Hoi,
  Persoonlijk vind ik het niet handig dat dropbox automatisch opent op mijn telefoon als ik op de app klik. Is dit ook uit te schakelen?

 115. Dropbox heb ik geïnstalleerd op mijn nieuwe telefoon. Nu worden de foto’s niet meer automatisch geüpload. Wat kan ik doen om dat weer voor elkaar te krijgen?
  Alvast bedankt voor uw moeite.

 116. Hallo,
  Als ik een dropbox account neem, en daar mijn foto’s in zet, kunnen andere mensen die dan ook zien? Omdat het een online iets is.

  Groetjes Susan

 117. Goedemiddag, kun je ook je opgeslagen emailadressen van je laptop opslaan in de dropbox?
  En hoe weet ik hoeveel opslag capaciteit ik nodig heb?

 118. Ik heb een vraag ,,,foto’s die ik in dropbox heb geplaats vanuit mijn galerij ,,hoe kan ik ze weer terug plaatsen vanuit mijn dropbox na mijn galerij.

 119. Goedemiddag,

  Mijn collega’s en ik wisselen bestanden uit via dropbox. Nu is het zo dat zij op dropbox alles hetzelfde kunnen zien (alle mappen, bestanden, etc) terwijl dat bij mij niet het geval is. Nochtans is de dropbox met iedereen gedeeld. Ik ben zelfs admin gemaakt van de team folder in de hoop dit op te lossen, maar het is nog steeds niet gelukt. Als zij aanpassingen doen kan ik dit niet zien, en omgekeerd. Dit is heel onhandig.

 120. Ik heb dropbox op PC geinstalleerd en op Samsung S4
  In dropbox mobiel staan video’s maar ik krijg ze niet ( na herstart) niet in dropbox PC…zegt dat hij geen foto’s en/of video’s kan vinden..kortom geen verbinding tussen beiden.
  Wat te doen/

 121. Kan ik mijn verschillende wachtwoorden voor internetbankieren, webshops, verschillende sites,…. opslaan op dropbox? Zoja, hoe doe ik dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *