Twee Dropbox-accounts op één computer draaien

Sommige mensen hebben extra ruimte nodig en andere hebben twee verschillende Dropbox accounts ingebruik. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom mensen over twee Dropbox-accounts tegelijk willen beschikken. Als je een zakelijk en een persoonlijk/privé Dropbox-account hebt dan kan dit gewoon. Hiervoor moet je een instelling aanpassen, meer daarover lees je hier.

Wil je twee persoonlijke Dropbox-accounts tegelijk gebruiken dan wordt dit normaal niet door Dropbox ondersteund. Maar dit is wel op te lossen. Volg de volgende 5 stappen en je kunt aan de slag.

Stap 1: Installeer Dropbox
Zorg eerst dat er een normale versie van Dropbox geinstalleerd is op je computer.

Stap 2: Maak een tweede Windows-gebruiker aan
Ga naar je configuratiescherm en maak een nieuwe user aan met een username en wachtwoord.

Stap 3: Installeer Dropbox bij de nieuwe user
Log nu in als de nieuwe user en installeer Dropbox. Zorg er wel voor dat de tweede installatie van Dropbox wel zo geinstalleerd wordt dat ook andere gebruikers van de computer erbij kunnen. Bijvoorbeeld op C:Dropbox2 .

Stap 4: Maak een snelkoppeling
Log weer in in je eigen windowsaccount. We moeten er voor gaat zorgen dat ook de tweede Dropbox opgestart wordt bij het inloggen van het account. Dit doe je in het opstartbestand te vinden in de map AppData. Klik op Dropbox.exe in de AppData van je tweede gebruiker. De map AppData is standaard verborgen. Stel Windows zo in dat verborgen bestanden weer te geven zijn. Als je het bestand hebt gevonden, klik er dan met de rechter muisknop op. Klik: Kopieer naar -> Bureaublad (snelkoppeling maken).

Ga naar je bureaublad en klik met je rechtermuisknop op Eigenschappen. Vul in het doel-tekstvak: runas /user:GERUIKERSNAAM /savecred (staan er al meer regels in het doel-vak vul dit dan als de eerste regel in.

Stap 5: Start
Klik nu op de snelkoppeling en je er wordt gevraagd om het winodws-wachtwoord van de tweede gebruiker. Vul dit in en daarna start Dropbox. Hierna hoef je dit wachtwoord niet meer in te voeren.

8 thoughts on “Twee Dropbox-accounts op één computer draaien”

  1. Dag,

    Ik heb bovenstaande truckje proberen te installeren maat als ik de snelkoppeling op mijn bureaublad probeer te openen verschijnt heel kort een “dos” scherm en dan is het weer weg.

    Wat doe ik verkeerd?

  2. Ik heb alle stappen uitgevoerd. Bij het openen van de snelkoppeling verschijnt heel even een DOS scherm.
    Wat gaat er verkeerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *