Screenshots automatisch opslaan in Dropbox

Dropbox maakt het met een nieuwe functie mogelijk om screenshots die worden gemaakt automatisch op te slaan op de clouddienst.

Bij de desktopversie van Dropbox is het nu mogelijk om in te stellen dat je screenshots (door de te drukken op Printscreen) automatisch worden geupload naar Dropbox. Als je dat instelt zal dropbox naast het uploaden van je screenshot zorgen dat de link naar je afbeelding automatisch in je klembord komt te staan. Bij een normaal screenshot komt de afbeelding op je klembord te staan. Hierdoor kun je de afbeelding direct op internet gebruiken.

5 thoughts on “Screenshots automatisch opslaan in Dropbox”

 1. Deze functie heb ik nu geïnstalleerd, maar ik zou het nu graag ongedaan maken, dat mijn screenshots dus niet meer automatisch op Dropbox komen te staan. Hoe kan ik dit doen?

 2. Rechtsboven in de balk naar het dropbox icoontje, hier klik je 1x op – tandwiel rechtsonder – preferences – import – vinkje uitzetten Share screenshots using dropbox

 3. ik heb ook dropbox voor foto’s geactiveerd,
  en direct ambieert hij mij met al mijn documenten die ik van op bureaublad wil klasseren in document mappen weg te slikken naar dropbox : van uit d e dropbox kan ik dan nog maar heel grof verder archiveren : rot, zo’n automatische dingen die GE NIET GEVRAAGD HEBT !! , alweer een Half uur tijdverlies om te zoeken hoe ge dat ongedaan maak t
  dan maar de automatische functie afgezet rechts boven ( dropbox aanzetten bij aanzetten computer )
  hopelijk helpt dit: ik wilde namelijk alleen maar de foto’s in dropbox steken en klasseren
  pfff deze tijden van it doen u hele zondagen verliezen aan het scherm ,
  Heeft iemand instructie voor GEDIFFERENTIEEERDE functie activering?,

 4. Ik wil dat schermafdrukken onmiddellijk in mijn Dropbox worden opgeslagen. Volgens de dropbox handleiding moet ik hiervoor het vakje “Schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox” aanvinken. Als ik naar mijn instellingen kijk zie ik een vakje aangevinkt, maar de tekst is wel enigszins anders. Bij mij staat er : “Schermafdrukken delen via Dropbox”. Ik dacht dat dit hetzelfde betekende, maar toch worden mijn schermafdrukken niet opgeslagen in de map “Schermafdrukken”. Iemand ervaring met dit probleem?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *