Kan ik verwijderde bestanden en mappen terug plaatsen?

Het is binnen Dropbox mogelijk op verwijderde bestanden en mappen terug te plaatsen. Dit kan de eerste 30 dagen na verwijdering. Ga via de website www.dropbox.com naar de map waar je het bestand hebt verwijderd en klik op de knop Show deleted files.

Plaats verwijderde bestanden terug
Plaats verwijderde bestanden terug

Hierna volgt een overzicht van alle verwijderde bestanden en mappen. Selecteer de mappen en bestanden die je terug wilt plaatsen en klik op de Restore-knop boven aan het overzicht. Hierna komen de bestanden weer terug in het overzicht.

Bij de betaalde versie is deze funtie onbeperkt beschikbaar.

24 thoughts on “Kan ik verwijderde bestanden en mappen terug plaatsen?”

  1. ik weet nu even niet meer waar ik zoeken moet ben heleboel foto,s kwijt
   help mij aub
   vr gr f groot van den brink

   1. nou de foto’s die ik geplaats heb zijn allemaal weg hoe kan zo iets gebeuren
    daar voor is toch een cloud dienst gekomen voor een extra backup voor bijv. smartphone
    en hoe kan ik de foto’s terug krijgen

 1. In een gedeelde map worden steeds bestanden verwijderd. In de timeline kan ik zien wie dit gedaan heeft (1 van de leden van de gedeelde map), maar deze persoon zegt dit niet gedaan te hebben. Dit is nu al meerdere keren gebeurd. Enig idee hoe dit kan?

  1. Of die persoon speelt een spelletje met je of die persoon heeft een probleem met zijn computer (synchroniseer probleem of virus). Misschien die persoon uit je lijst van gedeelde mensen halen en opnieuw proberen te delen?

 2. Hey,

  Ik gebruik dropbox al een tijdje, maar wanneer ik een map gedeeld heb en een andere persoon verwijdert er iets in dan wordt dit bij mij ook verwijderd. Kan ik dit instellen zodat dit niet gebeurt?

 3. Ik wil mijn pc opschonen en dus alles verwijderen en opnieuw installeren. Kan ik gewoon dropbox verwijderen zonder dat die files meteen ook in de cloud worden verwijderd?

 4. Hallo,

  Synchroniseren met de map van een collega lukt niet meer sinds enkele weken.
  De groene cirkel is grijs geworden maar het ‘check’ teken staat er nog wél in. De grijze tekst ernaast zegt ‘up-to-date’.
  N.B. Ik heb geen ruzie met die collega: het is nog steeds wel degelijk de bedoeling dat we samen bestanden kunnen bekijken.

 5. Ik heb nu sinds kort dropbox en in mijn overenthousiasme allerlei backup mappen erin gesleept. Ik heb er op dropbox in gewerkt maar nu wil ik eigenlijk dat ze weer vd dropbox afgaan omdat ik toch ze liever enkel op mn computer heb staan, vind ik toch wat overzichtelijker. Nu heb ik die map eraf gesleept weer maar hij staat ook nog steeds op dropbox. Als ik hem dus nu daar verwijder, dan verwijderd hij hem ook weer van mijn computer, zoals ik het nu lees..? Dit wil ik niet, kan ik dus eerst die dropbox “ontkoppelen” op een of andere manier zodat ik zeker weet dat ik geen files verlies als ik mn dropbox map verwijder?

 6. ik ben ook al mijn foto’s kwijt .
  met smartphone is terug van reparatie en dacht dat me foto’s wel veilig waren.
  maar zie ze echt niet meer als ik inlog .
  mijn telefoon was terug naar fabrieks instellingen gezet.
  zie me foto’s nergens

 7. fijn die snelle reacties terug zeg. Ik dacht ook fijn dropbox te gebruiken. Heb alles gedaan wat jullie zeiden maar dag foto’s!!! Ik deel met niemand me foto’s maar alles is weg fijn!! Iemand een oplossing????? Eentje die wel echt iets oplost?????

  1. Als je toestel geleegd is worden ze ook uit Dropbox verwijdert. Daarom kun je ze op bovenstaande manier nog terug krijgen. Anders zijn ze verloren.

 8. Graag hoor ik hoe ik mijn fotoos terug kan krijgen, ik heb een eerder verwijderd mapje en weer ’terug gehaald’ via de ‘prullebak’ maar mapje is leeg!. Alles geprobeerd maar onvindbaar. Hoe kan dat? En wat kan ik doen om fotoos wel terug te krijgen?

 9. Er zijn Excel-files verdwenen uit mijn Dropbox.
  Als ik naar de website ga dan is het vuilbakje (“deleted files”) volledig leeg.
  Kleine ramp voor mij…
  Zou het helpen als ik mijn Dropbox account upgrade?

 10. al mijn foto’s van de geboorte van mijn zoontje weg!
  zowel op mijn telefoon als op die van mijn partner.
  Hoe kan dit gebeuren? alles al geprobeerd om het terug te vinden maar niks in de verwijderde bestanden.
  Wie kan mij alsjeblieft helpen!?

 11. al mijn foto’s van de geboorte van mijn zoontje weg!
  zowel op mijn telefoon als op die van mijn partner.
  Hoe kan dit gebeuren? alles al geprobeerd om het terug te vinden maar niks in de verwijderde bestanden.
  Wie kan mij alsjeblieft helpen!?
  alsjeblieft……

 12. ik ben mij foto’s van ver terug kwijt. Ik heb de stappen doorlopen, maar blijkbaar is dit al veel langer geleden gebeurd want kan ze nergens vinden. Hoe het kan geen idee, maar is dit nog terug te halen?

 13. op een of andere manier worden er de laatste tijd documenten uit mijn dropbox verwijderd, volgens dropbox door mij (terwijl ik op dat moment niet achter een PC heb gezetten) gelukkig staan ze wel in verwijderde bestanden. ik heb eigenlijk twee vragen
  1) hoe kan het dat bestanden zomaar verwijderd worden?
  2) hoe kan ik de bestanden te gelijk terug zetten i.p.v. 1 voor 1 (per keer dat dit geintje gebeurd kost het een bestand of 30 à 40.

  1. Bij overzetten van oude naar nieuwe note book, trek dropbox de gezamenlijke foto s ed allemaal naar mijn note book leeg. Hoe kan dat, en hoe kan dit weer terug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *