Kan ik alleen leesrechten geven?

Als je een map deelt met iemand heeft die persoon alle rechten. Hij kan je bestanden lezen, aanpassen en verwijderen. Soms wil je dit niet omdat je alleen bestanden wilt laten zien. Helaas biedt Dropbox nog niet de mogelijkheid in de persoonlijke versie om dit voor een gedeelde map in te stellen.

In de zakelijke variant kun je wel kiezne of een gebruiker alleen kan lezen of de bestanden alleen kan bewerken. Toch is er voor de mensen met een persoonlijke Dropbox een andere optie om alleen lezen voor elkaar te krijgen.

In plaats van een map te delen kun je ook een link sturen van de map of bestand. Dan heeft die gebruiker alleen read-only (alleen lezen) rechten.  Zoek op je computer (in de Dropbox-map) het bestand of de map op en klik met je rechtermuisknop op het bestand. Het menu opent en kies voor Dropbox > Share link. Je krijgt een link en kunt die delen met mensen.

winxp_share_link[1]

Ook via de website van Dropbox is het mogelijk. Ga naar www.dropbox.com en zoek het bestand of de map op. Klik met je rechtermuisknop en kies Share link.
share_link_web[1]

4 thoughts on “Kan ik alleen leesrechten geven?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *