Kan ik Dropbox mobiel gebruiken?

Dropbox beschikt over een app waardoor je Dropbox ook op je Smartphone of Tablet kunt gebruiken. De Dropbox-apps zijn beschikbaar voor iPhone, iPad, Android, BlackBerry en Kindle Fire.

De app is gratis en heeft de volgende functionaliteiten:

 • Overal je eigen dropbox mappen en bestanden bekijken en openen
 • Maak foto’s en plaats die direct in je Dropbox
 • Deel je bestanden met linkjes die je deelt doormiddel van mail, whatsapp, sms, etc.

Dropbox offline gebruiken

De Dropbox-app heeft een iets andere werking dan hoe Dropbox op je computer werkt. Daar worden alle bestanden gedownload en altijd gesynchroniseerd maar de app doet dit niet. Die geeft een overzicht maar download het bestand niet. Hiermee voorkom je overmatig ruimtegebruik op je smartphone en tablet en bespaar je data.

Om te zorgen dat een bestand wel gedownload wordt en dus ook offline beschikbaar is kun je bij een bestand aangeven dat hij offline beschikbaar is. Hierdoor zal je toestel het bestand downloaden zodat je het kunt openen als je geen verbinding hebt op je tablet of smartphone.

Bestand instellen als offline beschikbaar

 1. Zoek het bestand in de app op
 2. Klik op het pijl-icoontje achter het bestand er verschijnt een menu. pijltje
 3. In dit menu kun je de optie  aanzetten (normaal staat die uit)
  Offline beschikbaar
 4. Als deze optie aanstaat komt bij het document een icoontje te staan waaraan je kunt zien dat het bestand offline beschikbaar is gedownload.

Zet je de optie weer uit, zodat het bestand niet meer offline beschikbaar is, dan wordt het bestand niet meer bijgewerkt. En wordt het ook niet meer opgeslagen op je device. Wil je het bestand verwijderen? Klik dan op de prullenbak dan zal het ook op alle aangesloten devices en op dropbox.com worden verwijderd.

Waar worden de bestanden op je device opgeslagen?
Voor Android: De bestanden worden mobiel opgeslagen op je gekozen opslag ruimte in de map /Android/data/com.dropbox.android/. Hier heb je een map cache en files. Ga naar de map files en je ziet alle bestanden die je hebt aangegeven als favorite. Hiervandaan kun je foto’s bijvoorbeeld ook heel makkelijk kopiëren.

Eerder hete deze optie favoriet.

 

48 thoughts on “Kan ik Dropbox mobiel gebruiken?”

 1. goedendag

  ik he foto’s in me dropbox gedaan perongeluk
  hoe krijg ik die eruit?
  want het zijn foto’s die daarzo niet inhoren

  hoor graag

  mvg

 2. Vraag!

  “Ik heb op de computer, tablet, laptop en mobiel dropbox staan. Werkt allemaal goed. Nu heeft mijn vriendin ook dropbox op de mobiel gezet. Hoe krijg ik nu de foto’s die zij maakt met haar mobiel op de dropbox die thuis overal op zit?”

  Groet Jan

   1. Ik heb juist muziek op mijn dropbox gezet maar als ik deze wil afspelen dan komt er op “download een app waarmee dit bestand kan worden geopend”. Welke app bedoelen ze dan?

  1. Helaas kun je in de marktplaats app niet direct foto’s uit je dropbox selecteren. Dit staat de Marktplaats-app niet toe. Want je kunt doen is een kopie van het Dropbox-bestand opslaan op je tablet/telefoon en die uploaden.

 3. hallo mensen,, kan ik hier ook youtube nummers in opslaan en later weer terug bekijken of beluisteren zonder internet te gerbuiken
  alvast bedankt,,

  1. Via verschillende websites kun je youtube-filmpjes omzetten naar mp3/mp4 en die kun je opslaan in Dropbox om later te bekijken/beluisteren

 4. Ik heb “Camera Upload” in de app “Dropbox” op mijn IPhone 5 toch echt op OFF staan, maar toch worden mijn foto’s geupload naar mijn dropbox.
  Hoe voorkom ik dat foto’s automatisch worden geupload naar mijn dropbox ?

 5. Hoe krijg je foto’s die op je telefoon staan verwijderd van je telefoon? Is dit een mogelijkheid zonder dat je de pc of laptop gebruikt? Op de telefoon zelf (Alcatel) staat er alleen delen via WhatsApp, Facebook, etc. Kan je deze foto’s alleen verwijderen door in te loggen? Of is dit ook mogelijk zonder in te loggen?

 6. Kan je foto’s van je telefoon verwijderen zonder in te loggen op de pc? Bij de Alcatel telefoon waar ik het over heb kan ik namelijk de foto wel delen via WhatsApp, Facebook, etc. en de details bekijken maar staat er nergens bij hoe ik de foto kan verwijderen. Kan iemand mij hier mee helpen?

 7. Ik heb geen reactie maar wel een probleem, mijn tablet synchroniseert niet met mijn PC met win 8.1.Mag dat ook via deze weg, een vraag stellen?
  Groet Fred

 8. Hallo,

  Ik heb op mijn computer een bestand in mijn dropbox staan, die ik graag wil openen op mijn iphone 4.
  Ik heb de dropbox app gedownload, en aangemeld met mijn account. De bestanden staan er alleen niet in. Hoe kan dat?

 9. Zijn er in Chnia ook mogelijkheden om foto’s te downloaden in Dropbox?

  Is Wi_Fi in restaurants hiervoor te gebruiken?

  Zijn er soms betere mogelijkheden?

 10. Mijn computer zegt dat mijn dropbox volledig up to date is. Toch kan ik niet alle bestanden op mijn iphone zien, ook niet wanneer ik ze als favoriet toevoeg op mijn telefoon. Is er nog een andere mogelijkheid om specifieke bestanden te synchroniseren?

 11. Ik wil mijn foto’s alleen in Dropbox op mijn laptop hebben staan en niet op mijn Samsung, want mijn geheugen raakt helemaal vol hierdoor. Hoe kan ik dit bewerkstelligen? Als ik de map verwijder op mijn tel, dan verdwijnt hij helemaal van dropbox helaas.

 12. Ik kan in Dropbox alleen maar offline mijn Word-documenten en pdf openen en niet mijn Excelbestanden. Dan geeft hij de foutmelding geen internetverbinding, ondanks dat die op favoriet staan.

 13. Hoe krijg ik mijn op geslagen muziek trug in mijn telefoon ?? Zonder dat ik alles op nieuw moet downloaden via youtube ??
  Alvast bedankt

 14. Kan ik mijn dropbox-app van mijn telefoon verwijderen, maar dat mijn foto’s van mijn telefoon opgeslagen in de app nog wel opgeslagen staan op mijn computer na ze gesynchroniseerd te hebben?

 15. Hallo, ik heb een iPhone 5s met rond 1300 foto’s kan ik de app drobbox gebruiken en ze daarna weer op mijn nieuwe Samsung 7s Android drobbox doen ? Ik gebruik iCloud opslag voor iPad en iPhone. En heb geen computer om het te downloaden .

 16. is het ook mogelijk om al mijn foto’s van mijn telefoon te verwijderen als ik al mijn foto’s naar de Dropbox heb gedaan??? mijn telefoon zit vol met foto’s…

 17. Ik heb een video van mijn laptop op dropbox gezet en heb hem ook op mijn telefoon dropbox gerkegen alleen als ik hem open zegt ie ´´……… kan niet worden geopend. Download een app waarmee dit bestand kan worden geopend

  1. Je telefoon kent het bestandtype niet. Wat voor video-bestand is het? Mp4? Dan kunnen we de juiste app zoeken om het af te spelen.

 18. Ik kan dropbox app op mijn IPad niet installeren. Hij weigert het te downloaden. Wat is hier aan de hand?
  Hij opent telkens mijn reeds aangekochte apps. Ik zie dus enkel degenen die er reeds opstaan.

 19. Op mijn android tablet is dropbox geïnstalleerd. Daarvoor is een icoontje aangemaakt. Via dit icoontje moet inloggen met wachtwoord. Prima. In ,mijn bestanden, in ,mijn apps, staat ook dropbox. Clik ik hierop kom ik gewoon in dropbox zonder beveiligings code?? En kan alles bewerken. Vreemd toch. Waarom dan wachtwoord als ik er zo in kan.
  Gaarne advies Erwin

 20. Als ik de Galerij open op mijn Samsung S4, dan zie ik de laatste foto’s, maar meteen komt er een beeld overheen met als tekst: “Dropbox is gestopt”. Als ik dan op “oké” duw, komt dit nog een keer, en bij de tweede keer op “oké” duwen springt alles terug naar beginscherm. Ik heb blijkbaar iets fout gedaan, maar weet niet wat, en wat belangrijker is, hoe kan ik dit weer terugzetten. Gaarne hulp. Dankjewel.
  Ps. ik ben een redelijke digibeet, dus gaarne stap-voor-stap uitleg.

 21. Als ik mijn foto’s offline beschikbaar maak, kan ik fan zonder zorgen mijn foto’s van mijn telefoon verwijderen en de foto’s bewaren op dropbox?

 22. heb foto’s in dropbox gezet op m’n pc van mijn mobiel. ben mijn account kwijt.
  Heb nieuw account gemaakt kan de foto’s niet terug vinden

 23. ik maak gebruik van dropbox voor onderweg op een IPAD. ik denk ik zet er lekker veel bestanden op en zet alles op offline beschikbaar.
  ik ging er vanuit dat je nu in dropbox kon zoeken. maar voor de zoekfunctie moet ik wel online zijn. vreemd he
  of heb ik een instelling verkeert staan??
  ik heb het zowel met zoeken in de dropbox geprobeerd als met spotlight van IPAD

  ik kan op internet ook niet vinden over deze tekortkoming. weet iemand hoe het zit. en wat ik fout doe??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *