Ik verwijder mijn bestanden maar Dropbox zegt nog steeds vol

Als je ruimte wilt maken in je Dropbox kun je je bestanden verwijderen. toch blijft Dropbox dan nog zeggen dan je map vol is. Hoe kan dit? Dit komt omdat je bestanden nog opgeslagen zijn in een zogenoemde cache. Om ze hier te verwijderen neem je de volgende stappen:

Open de Dropbox-map op je computer -> boven in de map zie je op welke locatie je bent. Type achter deze locatie: .dropbox.cache (let op: Twee keer een punt) en druk op enter.

Je bent nu in de cache map. Hier kun bestanden verwijderen en daardoor zal Dropbox wel ruimte gaan maken.

dropbox cache verwijderen

8 thoughts on “Ik verwijder mijn bestanden maar Dropbox zegt nog steeds vol”

  1. Ik heb dit ondernomen, alle cache verwijderd. Toch geeft hij ‘vol’ aan. Ik heb 1,5 mb aan bestanden in gebruik van de beschikbare 2GB. Hoe kan ik dit oplossen?

    1. Ook bij verwijderde bestanden alles ‘definitief verwijderen’ Dat hielp bij mij. Na 2 jaar gratis gebruik te hebben mogen maken van 48 GB extra, moet ik nu binnen 21 dagen alles ergens anders naartoe downloaden. Ik wil ook niet upgraden.

  2. Is het niet eenvoudiger even een kopie te maken van je dropboxinhoud, daarna dropbox verwijderen en opnieuw installeren en alles (na opkuisen) opnieuw naar de nieuwe dropbox overbrengen?

  3. Eerst werd iedereen gestimuleerd om zoveel mogelijk nieuwe gebruikers aan te brengen en nu wordt je als oud vuil aan de kant gezet. Ik kan verwijderen wat ik wil, ook de cache leeggemaakt, maar mijn Dropbox blijft vol met de mededeling dat ik moet upgraden. Dropbox bedankt voor alle inspanningen die ik mij getroost heb om jullie nieuwe klanten te bezorgen.
    Weer een teleurstelling rijker. Waardeloos, het ga jullie goed.

  4. Ik krijg het gewoon niet leeg. Ze dwingen je gewoon om een upgrade te nemen. Ik weiger 12 euro per maand te betalen. Waardeloos dit.

  5. log in met uw browser en ge zult zien dat de dropbox vol zit , wis alles vanuit uw browser en ge hebt weer voldoende ruimte , had ook dit probleem , heb andere cloud systemen geprobeerd maar dropbox vind ik persoonlijk toch één van de betere. SUCCES

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *