Hoe zet ik synchroniseren aan op mijn computer

Het kan zijn dat je door een bepaalde handeling het synchroniseren hebt uitgeschakeld. Hierdoor krijg je niet meer automatisch de laatste bestanden op je pc. Ook zie je geen melding meer als een bestand geupdate is.

Als je dit weer ongedaan wilt maken neem dan de volgende stappen:

 • Ga naar Start en zoek naar Dropbox (bij programma’s)
 • Hierna verschijnt het Dropbox-icoontje in je windowsbalk
 • Klik op het icoontje in de windowsbalk (rechtsonder)
 • Er veschijnt een venster en klik hierin op het tandwiel rechtsboven
 • Klik op  Voorkeuren… en zorg dat in het tabblad Algemeen het vinkje aanstaat bij Dropbox starten bij opstarten van systeem. Ga vervolgens naar het tabblad Account en klik op Selectieve synchronisatie om de juiste mappen in te stellen.

Hierna zal Dropbox automatisch opstarten als je Windows opstart. Ook worden vanaf dat moment automatisch de gegevens gesynchroniseerd.

31 thoughts on “Hoe zet ik synchroniseren aan op mijn computer”

 1. Weet iemand hoe ik het automatisch uploaden op dropbox kan uitzetten aub?
  Mijn dropbox staat nu vol met stomme foto’s vanop mijn gsm en er is geen plaats meer over voor albums van mijn fototoestel, die wel op dropbox moeten…
  Ik heb een mac, weet niet of dat een verschil is..

  Groeten

 2. Sinds enige tijd gebruik ik naar tevredenheid dropbox. Op mijn Mac-computer, mijn iPad en mijn iPhone. De bestanden die ik op mijn computer in dropbox zette, werden keurig gesynchroniseerd met de andere 2 apparaten. Werden, want sinds dit weekend worden bestanden niet meer gesynchroniseerd. Hoe los ik dat op?

  1. Ik heb precies hetzelfde probleem als Tim Rensen en Trudi.

   Dropbox synchroniseert sinds kort geen bestanden meer.
   Ik heb maar twee mogelijkheden tot aanvinken bij de voorkeuren en die staan aan.
   Wie kan mij helpen met een oplossing?

 3. Ik gebruik sinds kort dropbox. Op mijn iphone en laptop heb ik het gedownload.
  Alle foto’s zijn automatisch op mijn laptop gegaan, maar de helft.
  Van september 2013 tot nu komt er elke dag vanzelf op, maar alles wat daarvoor is (er staan foto’s vanaf 2010 op) zitten nog niet in mn dropbox.
  Hoe moet dit??

 4. heb nu enige tijd drop box. Op uitnodiging van een collega heb ik toegang gekregen tot een algemene map. Tot 28-5 alle belangrijke info keurig ontvangen. Daarna niet meer en ook geen updates. Wel krijg ik de info in mijn mailbox,zij het dat dit een outlook account is. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

 5. Dropbox synchroniseert sinds kort geen bestanden meer.
  Ik heb maar twee mogelijkheden tot aanvinken bij de voorkeuren en die staan aan.
  Wie kan mij helpen met een oplossing?

  1. Ik heb hetzelfde probleem als Tim Rensen: dropbox synchroniseert sinds kort geen bestanden meer en ik heb maar twee mogelijkheden tot aanvinken bij de preferences en die staan aan. Is er al iemand met een oplossing gekomen?

 6. L.S.,

  Ik kan dropbox icoon niet vinden als ik onder startknop zoek naar dropbox en ook niet in lijst configuratie e programma’s en onderdelen. Ik zou graag weer meldingen krijgen als er data in/uit gedeelde dropbox wordt gehaald. Hoe kan ik dat oplossen?
  Alvast bedankt

  1. Ik kamp met hetzelfde euvel, heb jij al oplossing gevonden? Het instellingen-wieltje is bij in geen velden of wegen te bekennen…
   grtM

   1. Onderin je scherm heb je een balk zitten. Rechtsonderin staan allerlei icoontjes. Daar staat als het goed is ook het icoontje van dropbox bij. Als je daar op klikt, dan vind je het tandwieltje en kun je via daar weer door naar voorkeuren

   2. Vonden hier het dropbox icoontje ook niet terug in de taakbalk (windows-pc). Er was geen synchronisatie.Het dropbox-icoontje stond wel op bureaublad. Hebben toen het icoontje naar de taakbalk gesleept…en toen werd de synchronisatie plots in gang gezet.

 7. Helaas heb ik hetzelfde euvel: sinds kort synchroniseert Dropbox op één van mijn apparaten niet meer.

  Ik kan het ‘beroemde’ tandwieltje ook nergens vinden: zou dat met Windows 8 te maken kunnen hebben?

  Hoor graag andere ervaringen!

 8. Ik heb een samsung camera en sinds kort dropbox op mijn pc geïnstalleerd. Ik kan bestanden aanvinken, kan drukken op de knop uploaden maar dan krijg ik een wit, leeg scherm. Er gebeurt verder niks.

 9. Ik ben niet blij met synchroniseren. De afgelopen week heeft dropbox verkeerd-om gesynchroniseerd: van dropbox naar computer. Dus heb een week voor niets gewerkt (mijn werkdocument werd, zonder dat ik het door had, op mijn computer steeds vervangen door de oudere versie). Blijkbaar heb ik iets verkeerd gedaan, maar zou niet weten wat. Heb de synchronisatie nu uitgeschakeld.

 10. Besten,

  Ook ik heb sinds een tijdje dat ik mijn data upload in dropbox op mijn pc, maar de nieuwe gegevens niet terugzie in mijn dropbox van mijn androids, etc. Ik kan maar 2 vinkjes aanzetten (die zijn al aangevinkt), maar er gebeurt toch niets. Hoe kan dat? Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 11. Sinds een paar maanden synchroniseert de in dropbox opgeslagen [cloud] TinyScan pdf’s niet meer met de map op mijn lokale computer, andere zaken zoals schermafdrukken doet hij prima alleen de documenten van TinyScan dus niet iemand een idee?

  1. Zorg dat op dit tabblad iedergeval een vinkje staat bij opstarten van windows dat Dropbox start. Ga vervolgens naar het tabblad Account en klik op Selectieve synchronisatie om de juiste mappen in te stellen.

   1. Bedankt voor de inlichting. Ik sleep bestanden naar dropbox, doch die worden niet gesynchroniseerd. Kunt U mij verduidelijken hoe ik te werk moet gaan opdat de synchronisatie werkt Dank bij voorbaat

 12. Sinds kort heb ik via de browser (bij het inloggen in Dropbox) een map aangemaakt om te delen met collega’s. Deze map wordt echter nog niet getoond in mijn offline dropbox modus, zowel op mijn computer, als op mijn laptop. Ik heb de instellingen voor synchronisatie allemaal bekeken maar dit lijkt in orde. Hoe zorg ik ervoor dat deze map ook in mijn offline dropbox (bureaublad-icoontje-map) getoond wordt?
  Alvast bedankt voor de hulp.

 13. Mijn iphone is vol, dus ik wil enkele foto’s gaan (verplaatsen en) deleten. Nu heb ik gemerkt, dat deze, zodra ik ze uit de foto-map op mijn Iphone (dus niet dropbox op mijn mobiele telefoon) delete, ze ook uit dropbox op de computer verdwijnen. Kan ik dit ergens uit zetten? Ik heb dropbox op de computer altijd als backup gebruikt maar op deze manier werkt deze functie niet. Dank voor de reactie alvast!

  1. Als synchronisatie aanstaat gebeurt er op al je apparaten hetzelfde.
   Dus verwijder je een foto van je telefoon verdwijnt hij ook uit je cloud. Synchronisatie dan dus uit zetten.

 14. Waar kan ik op mijn Mac de Dropbox voorkeuren vinden zodat ik de synchronisatie instellingen kan aanpassen?

 15. We hebben met een groep een bestand (muziek). werkte altijd pima. Nu blijkt in 1 PC alles nog te staan, maar in deren PC’s is 90% verdwenen. Bij degene met die PC is ‘alles’ ook weg in haar telefoon en tablet. Wie kan mij helpen?

 16. Hallo,

  Wij werken met 2 laptops op hetzelfde dropbox account, maar deze synchroniseren niet met elkaar.
  Als we een nieuw bestand toevoegen op de ene laptop, wordt deze niet zichtbaar op de andere.

  De uitleg zoals hierboven aangegeven is toegepast, maar dit probleem blijft.

  Hoe kan dit opgelost worden?

 17. Het synchroniseren werkt niet meer. Als ik de stappen volg van de voorschriften hoe te synchroniseren, gaat het bij stap 4 fout:
  Klik op het icoontje in de windowsbalk (rechtsonder)
  Er veschijnt een venster en klik hierin op het tandwiel rechtsboven ………….. dat venster verschijnt niet, dus kan ik het tandwieltje niet hanteren.
  Wat is de oorzaak?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *