Hoe voeg ik bestanden aan Dropbox toe

Het toevoegen van bestanden in drobox kan op verschillende manieren. Zorg er voor dat je de dropbox-applicatie geïnstalleerd hebt op je computer. Met dit programma wordt het toevoegen van bestanden nog makkelijker.

dragndrop
Sleep het bestand in de Dropbox-map

Als je Dropbox hebt geïnstalleerd kun je hem als map openen via Deze Computer. Hierna kun je zoals bij iedere normale map bestanden en mappen erin slepen en mappen aanmaken.

Ook via de website van Dropbox is het mogelijk. Hiervoor ga je naar www.dropbox.com en log je in met je gegeven. Hierna ga je naar de gewenste map en klik je op de upload knop. Hierna kun je het bestand selecteren en wordt hij in de map geplaatst.
uploaden

Nu kun je de map delen en dan zien andere mensen ook de map of het bestand.

57 thoughts on “Hoe voeg ik bestanden aan Dropbox toe”

 1. Als ik de nieuwste versie van Dropbox heb gedownload, kan ik dan de oudere versie verwijderen, zonder dat ik bestanden kwijtraak?

 2. Ik zie dat de map Dropbox behoorlijk wat ruimte in beslag neemt op mijn computer/telefoon. Klopt het dat ik de bestanden van mijn computer dus eigenlijk kopieer naar een andere locatie binnen mijn computer?

   1. Maar dit is alleen het geval op een PC?

    Dropbox neemt op mijn telefoon namelijk een stuk minder ruimte in beslag. Waaruit bestaan de bestanden in de dropbox map om mijn telefoon? Dit kunnen niet alle fotos zijn die met mijn telefoon zijn geupload want dan zou de ruimte veel groter zijn…

    Bedankt voor jouw uitleg.

 3. Beste,

  Bij het uploaden van mijn foto’s in Dropbox is er iets grondigs fout gelopen. Tijdens de upload werd de gratis beschikbare ruimte overschreden waardoor alle foto’s die niet geuploaded waren, gewist werden van de externe disk waarop de foto’s stonden. We hebben de externe disk aan een datarecuperatiebedrijf bezorgd maar zij vinden geen enkel spoor meer van onze foto’s op de externe disk. Onze foto’s zijn dus voor altijd lost in cyberspace .. of is hier nog iets via Dropbox zelf mogelijk?

  Vriendelijke groet

 4. Wanneer ik foto’s van mijn digitale camera wil uploaden in dropbox verschijnt de camera (met de fotobestanden) niet in de weergave van mappen waar ik bestanden vanuit wil uploaden. Het enige dat wel lukt is, dat er automatisch een dialoogvenster verschijnt dat de nieuwe foto’s op de camera upload. Echter, eenmaal geuploade foto’s kunnen niet nog een volgende keer geupload worden, dan verschijnt een bericht “deze bestanden zijn reeds geïmporteerd. Toch zou ik die bestanden graag een tweede keer willen kunnen uploaden, maar dat lukt niet.

 5. Ik heb eerder met dropbox gewerkt. Als ik dan iets in de dropbox map op mijn pc veranderde, dan ging dit automatisch ook zo in mijn internet map, en andersom. Op de een of andere manier krijg ik dat nu niet voor elkaar en ben ik alles dubbel aan het doen. Welke instelling mis is nu? Het lijkt wel of de dropbox op mijn pc geen verbinding krijgt met de pagina.

   1. Ik heb bij preference maar 2 vakjes om aan te vinken:
    – meldingen op desktop weergeven
    – dropbox opstarten bij opstarten van systeem
    Beiden staan aangevinkt.
    Wat zou ik bij mijn firewall moeten veranderen?

 6. Ik heb Dropbox op mijn iPad gezet. Zodra ik mijn Word documenten opsla in One Drive, lukt het mij niet op bestanden te uploaden via dropbox. Dropbox opent alleen mijn fotostream. Heb ik een ander programma nodig om bestanden op te slaan? Of hoe werkt dat?

 7. Hallo
  Ik heb mijn dropboxaccount laten upgraden naar 1 TB waardoor ik nu alles op dropbox kan bewaren.
  Op mijn harde schijf zijn al mijn bestanden verdeeld in mappen in een boomstructuur.
  Hoe kan ik verschillende mappen tegelijkertijd in dropbox plaatsen?
  Tot nu toe lukt dit enkel met de bestanden zelf maar niet met mappen..
  Mvg Bert

   1. Beste
    Ik krijg nu telkens de melding dat er onvoldoende schijfruimte is om de bestanden te kopiëren van op mijn harde schijf naar dropbox.
    Een vd redenen waarom ik dropbox wil gebruiken is omdat ik te weinig vrije ruimte had op mijn harde schijf.
    Heb je schijfruimte nodig om bestanden te verplaatsen? Kan dit niet meteen ‘in the cloud’?
    Ik dacht eerst alles te verplaatsen naar een externe harde schijf om van daaruit naar dropbox te kopiëren maar mappen die al gekopiëerd waren naar dropbox kan ik niet meer verplaatsen.. Er komt een melding dat die niet kan omdat sommige mappen gedeeld zijn met anderen..

 8. ls,
  Het lukt mij niet om bestandsmappen naar dropbox te uploaden, losse bestanden gaat prima.
  Is hier een oplossing voor?
  met vriendelijke groet,
  coen

  1. Heb je Dropbox geïnstalleerd op je computer? Dan kun je heel eenvoudig bestanden en mappen Dropbox inslepen. Net zoals in het eerste plaatje van deze pagina te zien is.

   1. Geachte,

    Zelfde probleem als Bert en Coen:
    Ik kan geen bestandsmappen slepen naar Dropbox. Enkel apparte files uploaden. Nochtans gebruik ik enhanced uploader.
    Suggesties?

    Alvast bedankt

 9. Waarom maken ze simpele dingen zo ingewikkeld by Dropbox?
  Als je de site opent zie je links staan Files, Photos, Sharing, Links enz…
  Het lijkt dus logish dat je voor fotos te uploaden eerst “Photos” aanklikt, maar zo werkt het blijkbaar niet.
  Je moet eerst Files aanklikken en dan het icoontje uploaden.
  Als je direct Photos aanklikt kan er niet geupload worden. Waarom vermelden ze dan Photos appart?
  Ik vind het allemaal nogal ergerlijk en verlies een hoop tijd om in feite simpele dingen te doen.
  Waarom moet ik eerst naar Files gaan en niet direct naar Photos ?
  Het is zo’n beetje het principe van waarom eenvoudig als het ook moeilijk kan…..

 10. kan ik ook vanuit dropbox met mijn telefoon synchroniseren? mijn telefoon is gister kapot gegaan, maar de laatste synchronisatie was in mei..

 11. Ik weet niet of ik zo een vraag kan stellen, maar goed:

  Ik wil mijn dropbox-folder van mijn harde schijf naar een externe schijf (USB-stick liefst) verplaatsten, om ruimte vrij te maken. Kan dat? En zo ja, hoe?
  Hoor graag!

   1. Dat begrijp ik.
    Maar hoe doe ik de locatie? Kan op dropbox.com geen optie vinden om de locatie te wijzigen. En het verslepen van de folder van de harddisk naar de externe disk werkt ook niet zo te zien. Graag nadere instructie.

  1. Beste RickV. Dit antwoord is 10 juli geplaatst: Je kunt de locatie van de Dropbox-map aanpassen. Alleen synchroniseert Dropbox ook tussendoor en dan moet hij wel het medium kunnen vinden en moet de externe schijf dus wel aangesloten zijn. Verander lokale Dropbox opslag locatie.

 12. Ik heb zonet dropbox geïnstalleerd zowel op pc als op Ipad om simpel weg foto’s over te zetten van Ipad naar PC via de Camera upload. De eerste 20 foto’s gingen vlot maar opeens blijft hij hangen bij een foto en geraakt hij niet meer verder. Je ziet wel dat hij ze nog probeert te uploaden maar tegen het einde stopt de uploading en krijg ik bovenaan de melding “Geen verbinding met Dropbox”. Ik heb de foto al verwijderd met de gedachte dat er een fout op zat maar ook bij de volgende blijft hij hangen.
  Hoe komt dit en wat kan ik hieraan doen?

 13. Ik maak een map aan in dropbox en probeer een map met muziek files te uploaden. Hij doet het niet.
  In de map MUZÏEK zit o.a. een map FRANS en daarin zitten meerdere mappen met verschillende bands. Zowel de map FRANS als de daaronderliggende mappen kan ik niet als geheel uploaden. Ik moet elke MP3 file apart aanklikken. Hoort dit zo te gaan?

 14. Hallo,

  Ik gebruik dropbox sinds enige tijd met veel plezier.
  Op zich werkt alles bij mij prima, alleen sinds 2 maanden ontvang ik geen mail meer terug van adressen waaraan ik de bestanden heb verstuurd.
  Moet ik misschien een instelling veranderen. Opnieuw installeren heeft geen nut gehad.

 15. Hallo mijn vraag ik Hoe ik mappen kan toevoegen verplaatsen naar Dropbox van af mijn Android tablet.
  Met bestanden gaat het prima maar hierna moet ik in drop box weer alles samen voegen in een map.

 16. Op mijn laptop heb ik Dropbox verwijderd omdat het te veel ruimte in beslag nam (ik zat echt aan de limiet). Wanneer ik nu dus iets uit m’n Dropbox nodig heb, log ik even via internet in op de Dropbox en dat werkt op zich prima. Alleen… onlangs heb ik een mega foto-opdracht gehad en ik heb nu een paar duizend foto’s op mijn laptop staan in één grote hoofdmap welke is onderverdeeld verdeeld in -tig submappen. Deze map wil ik in 1x overzetten naar de Dropbox, maar je raadt het al, dat lukt dus niet 🙁 Ik moet elke map openen en alle bestanden per map selecteren en in de Dropbox zetten, dat is zo bewerkelijk! Kan ik nu echt alleen een gehele map naar de Dropbox uploaden als Dropbox geïnstalleerd is op mijn laptop? Want dat is dus helaas geen optie, daar is geen ruimte voor.

  p.s. Ik heb wel genoeg ruimte in de Dropbox. Is het misschien een optie om de Dropbox te installeren maar synchroniseren direct uit te zetten zodat er niets vanuit de Dropbox op m’n laptop wordt gezet…?

 17. Kan ik pdf’s en andere documenten in Dropbox zetten en deze daarna verwijderen van mijn pc?
  … heb absoluut geen ervaring met cloud-diensten maar dat was waarschijnlijk al duidelijk… 🙂

 18. Ik heb verschillende belangrijke mappen van mn C schijf naar Dropbox gesleept. Nu hebben sommige – natuurlijk de minst belangrijke – mappen wel inhoud, maar de belangrijkste niet! Gewoon leeg, terwijl er veel in zat. Hoe kan dat? Op mn PC heb ik ze al gewist en nu vrees ik dat ik niks heb, wat zou ik kunnen doen???

  Marco

 19. Ik wil de volledige mappen structuur met al mijn foto’s en films van de afgelopen 10 jaar naar dropbox uploaden. het lijkt erop dat dit niet mogelijk is, er verschijnt telkens een fout melding van de server. Hoe kan ik dit het beste uploaden?

 20. Helaas kun je geen bestanden/foto’s kopiëren en plakken. Slepen gaat ook niet, helaas. Ik hen een betaalde versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *