Hoe ontkoppel ik mijn computer, tablet of telefoon van Dropbox

Wil je een bepaalde computer, tablet, telefoon of ander device geen toegang meer geven tot Dropbox dan moet je ze Unlinken. Op die manier ontkoppel je ze van je profiel en synchroniseren ze niet meer. Heel simpel als je bijvoorbeeld een oude computer of telefoon weg doet.

Je  neemt de volgende stappen: Login op www.dropbox.com -> Klik rechtsboven op je naam -> kies voor settings en dan de tab security. Je krijgt het volgende scherm:
unlink-computer[1]

Klik op Unlink om een toestel af te koppelen.

29 thoughts on “Hoe ontkoppel ik mijn computer, tablet of telefoon van Dropbox”

 1. Ik heb mijn dropbox gekopieerd naar een andere PC en nu spring er steeds heel hinderlijk een aanmeldschermpje in beeld als ik op start. Ik wil me niet nog een keer aanmelden voor nog een account . Hoe krijg ik dat weg zonder het oude account te verwijderen????

  vriendelijke groeten
  Henk Jan

  1. Op je nieuwe computer moet je wel inloggen op Dropbox. Anders moet je het programma uitschakelen want dan krijg je het ook niet meer.

 2. Ik heb een tijdelijke laptop en daarop dropbox geinstalleerd en de bestanden laten uploaden op de harde schijf. Als ik de laptop straks weer inlever, volstaat dan ‘unlink’ om alle documenten weer definitief van de laptop te verwijderen? En zijn alles ‘sporen’ dan verdwenen?

 3. beste
  Ik heb een een heel eind dropbox gebruikt. Toen ik dan Belgacom cloud kreeg en geinstalleerd heb is dropbox daar als map tussengekomen. Ik krijg die dropboxmap daar niet meer uit… alhoewel ik dropbox intussen volledig van mijn pc gehaald heb en mijn account verwijderd heb. kan iemand me helpen aub?
  thx

 4. Hey mensen,

  Ik ben geen dropbox gebruiker, maar onlangs moest ik een bestand van mn s5 op de laptop zien te krijgen, dus liet ik een vriend inloggen met zijn account op mijn telefoon. Nu is het zo dat telkens wanneer ik op Dropbox kom, zijn account is aangemeld. Mijn vraag: worden mijn bestanden automatisch ge upload op zijn account? En hoe log ik uit?

  1. Dat ligt aan je instellingen. HEt kan at dat je foto’s automatisch geüpload worden. Op je telefoon open je de app en klik je op de drie stipjes rechtsbovenin -> Instellingen -> Afmelden bij Dropbox

 5. Ik heb een dropbox en mijn vrouw ook. Mijn dropbox is gekoppeld aan twee computers. Op 1 computer moet dit de dropbox van mijn vrouw worden.
  Mijn dropbox is gekoppeld aan de app op de computer. De dropbox van mijn vrouw zie ik alleen via de site van dropbox.

  Hoe moet ik dat aanpassen?

 6. Ik probeer Dropbox van mijn macbook te verwijderen, maar ik krijg telkens de volgende melding: “Het onderdeel Dropbox.app kan niet naar de prullenmand worden verplaatst, omdat sommige plugins ervan in gebruik zijn.”
  Ik heb alle plugins al verwijderd.
  Hoe kan ik het programma verwijderen

 7. Ik heb voor mijn werk via mijn werk emailadres Dropbox op privé laptop moeten gebruiken.

  Ik werk er al tijdje niet meer en wil Dropbox verwijderen van Mac. Maar blijf de melding over plug ins die in gebruik zijn krijgen

  Ik kan niet meer op account inloggen want mijn mailadres bestaat niet meer en ik weet mijn wachtwoord niet meer

 8. Ik heb een app verwijderd uit dropbox maar nu wil ik daar terug aan koppelen maar hoe moet ik dat doen ?
  heeft iemand een idee, ik heb dit per ongeluk verwijderd

 9. Zelfde vraag als enkele andere mensen die geen antwoord lijken te krijgen: ik wil Dropbox verwijderen van mijn Mac, maar krijg telkens de melding over plug ins die in gebruik zijn en slaag er niet in om Dropbox definitief te verwijderen. Hoe moet dat?

 10. Hallo, ik gebruik dropbox op mn laptop, iPad en iPhone. Dit heeft altijd goed gewerkt. Nu krijg ik 1 file (de belangrijkste, planning) niet meer geopend op mn iPad en iPhone. Verder lijkt het of de synchronisatie soms voor bepaalde bestanden erg langzaam verloopt.

 11. ik heb op mijn telefoon dropbox en op mijn Pc
  op mijn telefoon krijg alles goed te zien en op kij n Pc de helft van de foto,s maar
  moet ik dan dropbox opnieuw op de pc ontoppelen en weer opnieuw installeren ?

 12. Ik denk dat op mijn dropbox bestanden ook op mijn mac staan (ik heb mijn mac gekoppeld aan mijn dropbox). Als ik mijn mac ontkoppel van mijn dropbox account raak ik dan bestanden kwijt?

 13. Ik heb foto van dropbox in een map op mijn pc staan. Nu wil ik die map op mijn pc verwijderen, maar als ik daar nu foto’s uit verwijder, dan verwijderen ze ook uit mijn dropbox account.
  Hoe kan ik dit vermijden?

 14. Mijn account is gekoppeld aan een account van mijn werk om roosters te delen. Ik wil graag dit account helemaal ontkoppelen maar dit lukt niet. Hoe kan ik dit doen?

  Groeten, effi

 15. ik heb dropbox verwijderd van mijn laptop, maar evengoed blijft het logo staan. Af en toe spring het logo naar voren en vraagt om in te loggen. Van alles geprobeerd maar is niet te verwijderen. Vervelend programma.
  zo te zien weet niemand raad.

 16. Ik heb 2 x een verschillend Dropbox account (1 x privé en 1 x voor klassenfoto’s). Echter ik heb 1 Dropbox app op mijn telefoon staan. Graag zou ik willen switchen tussen mijn beide Dropbox accounts. Hoe doe ik dit? Als ik wil uitloggen bij het ene account, doe ik dat door me af te melden of verwijder ik dan mijn account (wat ik niet wil)?

 17. Als ik ivm ruimtegebrek bestanden of foto’s verwijder uit een Dropbox-map op een Android tablet, worden die dan ook verwijderd uit mijn Dropbox in de cloud (en dus ook van mijn desktop-pc)?

 18. op mijn iPhone verbruik Dropbox 6gb en op mijn tablet veel minder, hoe kan dat?
  Kan ik dropbox verwijderen van telefoon zonder dat ik alles kwijt ben?
  Gaat dat dan vanzelf naar tablet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *