Hoe kan ik oudere versies bekijken?

Door naar www.dropbox.com te gaan heb je de mogelijkheid om eerdere versies van de documenten te bekijken en die terug te zetten. Dit kan handig zijn als je een fout maakt en vooral als je met meerdere mensen in een document werkt is het handig.

Als je een gratis account hebt worden wijzigingen 30 dagen bewaard bij een betaald account kan dit langer duren. Om bestanden terug te plaatsen neem je de volgende stappen. Zoek op de website het bestand op waarvan je een eerdere versie wilt bekijken. Klik met je rechtermuisknop op het bestand en selecteer Previous versions of selecteer het bestand en selecteer deze optie in de balk bovenaan de pagina zoals op de screanshot te zien is.

Eerdere versies bekijken
Bekijk de verschillende opgeslagen versies

 

Hierna volgt een scherm met daarin een overzicht van de opgeslagen versies. Hier kun je door op de versie te klikken het bestand openen en om het juiste bestand terug te zetten selecteer je de radiobutton voor de versie en klik je op restore.

Herstel een eerdere versie van je bestand
Herstel een eerdere versie van je bestand

Ook vanuit de applicatie op de computer kun je naar het overzicht van de verschillende versies. Klik dan met je rechtermuisknop op het bestand en selecteer Dropbox >> View previous versions zoals hieronder te zien is.

Selecteer de geschiedenis op je pc.
Selecteer de geschiedenis op je pc.

 

3 thoughts on “Hoe kan ik oudere versies bekijken?”

  1. Hallo. Kan iemand mij vertellen hoe ik van persoonlijke eigen documenten, allemaal beschermd met een eigen wachtwoord speciaal voor het betreffende document, mijn wachtwoorden kan achterhalen? Ik weet van de meeste documenten de wachtwoorden niet meer. Super dom natuurlijk, maar ook heel vervelend! Ik opende mijn documenten altijd in OpenOffice.
    Kan ik in Dropbox zoeken naar die vergeten wachtwoorden? Of moet ik heel ergens anders zijn? Vast bedankt voor een reactie! Heel graag een beetje eenvoudig uitgelegd. THNX!

  2. Een van mijn gedeelde Dropboxmappen heeft het Cryptolocker -virus binnengehaald. Deze map heb ik verwijderd. Kan ik nu een eerdere versie van deze map terughalen?
    De andere mappen zijn overigens ongeschonden gebleven.
    Ik ben erg benieuwd naar uw reactie. Alvast bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *