Hoe download ik niet alle mappen naar mijn computer

Wil je niet alle mappen downloaden van de dropbox server om zo ruimte te sparen op je computer? Gebruik dan de optie Selective Sync. Hiermee kun je instellen welke mappen je wel en welke mappen je niet wilt synchroniseren (en dus downloaden) naar je computer. zo bespaar je dus ruimte.

 1. Klik op het dropbox icoontje in de windows balk -> klik op het tandwiel en klik op Voorkeuren…
 2. Ga vervolgens naar het tabblad Account en klik op Selectieve synchronisatie om de juiste mappen in te stellen.
 3. (Voor een Mac neem je dezelfde stappen maar kies je op het einde Change Settings ipv Selective Sync)
 4. selective-sync[1]
  In dit scherm kun je de mappen selecteren die je wilt synchroniseren en downloaden op je computer. De mappen die je niet selecteert worden niet meer gesynchroniseerd op je computer en worden vanaf je computer verwijderd. Online zijn ze nog wel te benaderen.

 

15 thoughts on “Hoe download ik niet alle mappen naar mijn computer”

 1. Ik heb via mijn dropbox account online een nieuwe map aangemaakt, deze map wordt echter niet zichtbaar in mijn lokale dropbox map op mijn pc. Deze map staat wel aangevinkt in het lijstje wanneer ik de instellingen bekijk via ‘ Selective Sync’.
  Hoe komt het dat deze map niet zichtbaar is? Hoe kan ik er voor zorgen dat de map wel zichtbaar is?

  PS. Via mijn dropbox-app op mijn mobiel zie ik wel deze map.

 2. Beste,

  Ik heb Dropbox geïnstalleerd omdat ik graag een groot aantal foto’s wil delen met een aantal mensen. Nu wilde ik alleen die map synchroniseren, die ik wil delen. De rest wil ik gewoon op mijn computer laten staan. Ik heb nu ook een map in Dropbox staan, die ik daar helemaal niet wil hebben. Hoe kan ik dit ongedaan maken? Ik werk op de MAC.

  Alvast bedankt voor jullie reactie!

  Groet,
  Eva

 3. Hoe download ik niet alle mappen naar mijn smartphone? Ik wil nml alleen de fotomap synchroniseren en alle andere mappen die in Dropbox op de pc staan wil ik niet op de smartphone hebben.

 4. Hallo,
  Ik sleep bestanden van mijn Mac en externe harde schijf naar de dropbox map in finder die het synchroniseert met Dropbox in de cloud, werkt prima, zo kan ik op andere toestellen bij mijn bestanden komen.
  Nu raakt mijn Mac vol en wil ik bestanden verwijderen, maar raak ik deze ook weer kwijt in de Dropbox. Dat was nou net niet de bedoeling.
  Wat moet ik doen om te synchroniseren naar Dropbox zonder de bestanden op mijn harde schijf van de Mac op te slaan.
  b.v.d. Jurjen

  1. Hi Jurjen Talsma,

   Dat is nu precies ook mijn probleem!
   Heb jij al een antwoord gehad?

   Met vriendelijke groet,
   Dagna

   1. Je neemt voor een Mac dezelfde stappen zoals hierboven aan de pagina beschreven maar kies je op het einde Change Settings ipv Selective Sync)

    1. Hi Webmaster,

     Als je dat doet dan ben je ze ook kwijt uit de ‘finder’ en kun je de dropbox mappen niet meer zien?!

     Dat is nou net niet de bedoeling, ik wil wel de dropbox en zijn mappen blijven zien in finder maar ze niet opslaan op de computer, dat is dubbel.

 5. Hallo!

  Is dit ook mogelijk op de computer waarvan je de bestanden hebt upgeload naar dropbox? Ik heb zojuist mijn account naar 1TB geüpgrade. Ik wil graag mijn bestanden veilig online bewaren, alleen is mijn harde schrijf vol als ik de bestanden van mijn externe harde schrijf in mijn dropbox map wil doen.

  Kan ik nu 1 voor 1 mappen uploaden en dan zeggen dat hij niet moet downloaden naar mijn computer? Zodat er weer ruimte is?

  Ik hoor het erg graag,
  Vriendelijke groet,
  Lotte

 6. Hallo,
  ik gebruik sinds kort Dropbox op verzoek van mijn klant. Zij hebben een map met heel veel bestanden met mij gedeeld waaruit ik zelf bestanden moet gaan selecteren.
  Nu geeft m’n laptop aan dat mijn geheugen vol is. Ik heb een betaalde upgrade gedaan maar de melding blijft dat m’n geheugen vol is. Heeft iemand een handleiding voor Mac? Ik wil wel in hun map kijken en alleen de bestanden die ik zelf selecteer naar m’n laptop overbrengen. Ik wil niet al hun bestanden op m’n laptop hebben.
  Hoe kan ik dit doen. Ik snap de beschrijving hierboven ook niet. ‘Klik op het tandwiel’….. Welk tandwiel? Ik zie geen tandwiel op m’n Mac.
  Please help! Dropbox drives me mad!

 7. Hallo allemaal,
  Ik ben ook tegen dit soort problemen aangelopen en heb de volgende oplossing bedacht, maar nog niet geprobeerd. In mijn web versie van Dropbox wil ik een paar hoofd-folders maken:
  – Wel-syncen
  – Niet-syncen
  – Doorgeefluik (of iets dergelijks)
  Mijn idee is dan om:
  de folder “Niet-syncen” nergens te syncen, zodat de inhoud daarvan alleen op het web in te kijken is.
  de folder “Wel-syncen” wel te syncen, zodat de inhoud daarvan op laptop of ader device te zien is
  de folder “Doorgeefluik” wel te syncen, zodat de inhoud daarvan op laptop of ader device te zien is
  Als je dan iets van een device wilt opslaan in de cloud, maar het niet overal wilt syncen/bewaren, dan zet je het in de map “doorgeefluik”, dan wordt het gesynct met de cloud, dan log je in op het web en verplaatst daar het bestand naar de plek ergens onder de folder “Niet-syncen”. Op die manier, kun je bestanden wel in de cloud bewaren zonder dat ze ruimte op je device innemen!!
  Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *