Bestanden uit Dropbox lokaal opslaan

Als je bestanden uit Dropbox op je computer wilt zetten kun je het beste Dropbox lokaal openen. Open vervolgens nog een map waar je je het bestand naartoe wilt verplaatsen. Je kunt vervolgens heel eenvoudig de bestanden heen en weer slepen naar de map die je wilt.

Bestand-verplaatsen

25 thoughts on “Bestanden uit Dropbox lokaal opslaan”

 1. dag meneer
  Het heeft mij welgehopen nu hebik drobox in het nederlands maar als ik dan bestand aanklik en op e-mail klik zegt het niet vebonden met e-mailen wordt het niet verzonden

  hgr Tiny Dokter

 2. Dan moet een programma als Outlook geïnstalleerd zijn en ingesteld zijn. Als dit niet het geval is werkt het niet. Dan moet je vanuit webmail het bestand selecteren op je computer.

 3. Kan ik nu mijn foto’s uit “galerij” verwijderen nu ze in Dropbox staan? En hoe krijg ik automatisch mijn gemaakte foto’s met mijn mobiel in Dropbox? Als ik de foto’s verwijder uit Dropbox op mijn mobiel, omdat ze opgeslagen heb onder “afbeeldingen” op mijn laptop, verdwijnen ze dan ook van mijn mobieltje?
  Als ik het overal opgeslagen laat is mijn : geheugen” bestand zo snel vol.
  Dank voor uw en jullie uitleg.
  Met vr. groet,
  Liesbeth Daniëls

 4. Ik kan de dropbox bestanden ook lokaal benaderen op mijn PC. Als ik echter geen verbinding het met het Web kan ik op mijn Iphone en Ipad de bestanden niet benaderen. Ik krijg dan de melding: ‘Bestand kan niet worden geladen, geen internetverbinding’. Kan ik ook op de Iphone/Ipad bestanden lokaal opslaan?
  Bij voorbaat dank
  Jos

 5. Ik wil bestanden van dropbox naar mijn PC kopiëren, maar dat lukt me niet. Ik lees op deze site dat je dan dropbox lokaal moet openen, maar wat is dat/hoe doe je dat?

 6. Hallo,

  Als ik bestanden sleep van een map vanaf de pc, naar dropbox, wordt deze dan gekopieerd? Of is het dan ook meteen verwijderd uit de huidige map.

 7. Dag, het lukt me niet goed om bestanden uit dropbox te kopieren. Als ik een hele map vol bestanden en mappen selecteer en kopieer dan dan plaatst de computer alleen de eerste map leeg in de doelmap.

  Dus bijv. stel ik wil de inhoud van onderstaande map ineens naar een andere plek verplaatsen. Ik selecteer alles van map 1 tot en met bestand 3. Ik plak op de doellocatie. Dan zet de computer daar alleen een lege Map 1 neer. Meer bestanden tegelijk lukt wel, maar zodra er een map tussenzit krijg ik dit.

  C:\dropbox\camping
  Map 1
  Map 2
  Bestand 1
  Bestand 2
  Bestand 3

 8. hoi, volgens mij staat mijn vraag hierboven al een soort van beschreven.
  ik zou graag de foto’s van dropbox met mn iphone, ipad en mac mini synchroniseren. en ze daarnaast op mn desktop als ‘hoofdlocatie’ willen opslaan. kan dat?

 9. Hoe kan ik een Dropbox album bestaande uit foto’s van fotocamera en smartphone downloaden in gallery op mijn smartphone (Android)?

 10. Dag,

  Ik kan nog niet goed terugvinden hoe ik een fotomap op dropbox.com op naar mijn PC lokale dropbox map toezet. Ik kan dit nergens terugvinden. Kunt u me helpen. Ik heb dropbox al lokaal geinstalleerd.

  Mvg Inge

 11. Ik heb 70000 fotos op mijn d schijf vd desktop computer staan. Als ik die naar dropbox kopieer worden die bestanden naar de c schijf gekopieerd en niet naar de cloud. Daardoor geeft mijn desktop aan te weinig opdlagruimte te hebben en vondt de kopie niet plaats. Kan ik de fotos niet direct in de cloud zettenen niet eerst van mijn d schijf naar c schijf lokaal?
  Ik heb een upgrade bij dropbox gekocht om juist opslagruimte op mn desktop te besparen
  Wat gaat er fout?

   1. dit snap ik niet.
    Ik heb hetzelfde probleem. Wil de foto’s niet meer lokaal op mijn computer hebben in dropbox, maar in de cloud. Kan ik de installatie van dropbox op mijn laptop verwijderen en beschik ik dan in de cloud nog steeds over al mijn bestanden? Ook ik heb extra ruimte gekocht om in de cloud mijn bestanden te bewaren.

 12. Hi,

  om wat kosten te besparen en omdat ik het niet meer nodig vind ben ik van Pro gedowngraded naar basic.
  Ik heb echter bijna 4000 foto’s op dropbox staan en door de downgrade moet/wil ik die verwijderen, omdat ik niets meer kan uploaden.
  Echter.. hoe krijg ik ze makkelijk van dropbox naar een externe harde schijf? als ik synchroniseren inschakel op mijn lokale dropbox verwacht ik dat gelijk heel mijn pc vol zit, want die kan niet zoveel foto’s etc aan.

 13. Zojuist heb ik mijn dropbox bestanden op mijn iphone gezet. Ik krijg de files in beeld, maar als ik ze wil afspelen lukt dat niet: ik druk op play, maar het verspringt snel weer terug. Wat heb ik niet goed gedaan? (ook als ik ze offline maak, zijn ze nog steeds niet af te spelen?!)

 14. Hoe kan ik op een pc waar dropbox staat geinstalleerd ook bestabden vanuit een ander dropbox account bunnen halen op de c schijf van deze pc

 15. Ik snap nog niet precies hoe Dropbox werkt. Voor de duidelijkheid, ik heb een 1T abonnement. Ik heb een notebook en een desktop.
  Mijn Dropbox map op mijn notebook is C:/Dropbox. Op de desktop is het F:/Dropbox. Synchroniseren staat op beide aan.
  Als ik een document maak en dat in C:/Dropbox zet dan komt het in de Cloud terecht en vervolgens ook in F:
  Als ik een document weghaal in C: dan verdwijnt dat ook in de Cloud en wordt het ook verwijderd in F:
  Maar stel dat ik een document verwijder of een map leeg maak rechtstreeks in de Cloud, hoe werkt synchroniseren dan? Verdwijnen die documenten dan ook in C: en F:? Worden die mappen dan ook leeggemaakt in C: en F:?

 16. Hi,

  Ik kan geen dropbox-foto’s exporteren naar het album van mijn ipad. Ik krijg telkens de boodschap dat ik dropbox toegang moet verlenen via instellingen>privacy>foto’s. Maar daar staat geen enkele app die toegang heeft gevraagd, dus ook niet dropbox. Hoe kan ik die daar krijgen en dan groen maken ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *