Hoe werkt Dropbox

Heb je vragen over Dropbox of is iets onduidelijk? Kijk of je hier het geschikte antwoord op je vraag kunt vinden. Staat jouw antwoord er niet bij stel je vraag dan hieronder. En je krijgt snel antwoord van één van de vele Dropbox gebruikers.

367 thoughts on “Hoe werkt Dropbox”

 1. Hallo,
  Is het mogelijk dat degene die een bestand via dropbox verstuurd, dit bestand vervolgens weer terughaald?
  Dus verwijderd uit de dropbox van degene die het bestand ontvangen heeft?
  vg,
  Aquila

  1. Beste Aquila,

   Als je een bestand deelt met iemand staat het in de gedeelde map. Dan ziet die persoon het. Verwijder je vervolgens het bestand dan ziet die ander het bestand niet meer.

  2. hallo

   ik heb een vraag wij hebben een dropbox account dat is gekoppeld aan een mailadres maar wij komen nu niet meer in het mailaccount omdat het wachtwoord niet klopt. wij willen graag de dropbox delen met de andere ouders van de verening maar dit gaat niet omdat hij een mail stuurt naar het mailaccount waar wij niet inkomen is er nog een andere manier of kunnen we het mail adres veranderen in de dropbox of misschien een andere manier alvast bedankt groetjes wendy michiels

    1. Ik beschreef hoe je dropbox installeert op je computer en vervolgens sleep je de mappen in 1 keer over. Net als bij een normale map

 2. Ik werk op verschillende locaties aan dezelfde documenten. Kan ik documenten openen vanuit dropbox vervolgens bewerken en bewaren, zonder dat mijn programma’s trager worden. Of moet ik eerst doc naar bureaublad slepen, vervolgens bewerken en terugzetten op DB?

  1. Hoi Patricia,

   Nee hoor dit hoef je niet te doen. De snelheid blijft gelijk. De bestanden van Dropbox worden ook lokaal opgeslagen en daar werk je mee. Dus het heeft geen zin om extra te kopiëren. En als je dropbox gebruikt heb je nog een online back-up van je bestanden. Handig dus!

   1. Je hebt een gedeelte van de vraag van Patricia niet beantwoord waarop ik graag antwoord wil. Als ik een bestand uit mijn dropbox open en wil bewerken op mijn ipad en vervolgens bewerkt en al weer terug wil zetten in DB, hoe doe ik dat dan? Voorheen ging dat geweldig goed met Quickoffice. Wat is hiervoor in de plaats gekomen?

 3. Beste,

  Ik gebruik Dropbox, tot tevredenheid, op verschillende apparaten. Nu wil ik deze graag beveiligen met een inlogcode. Hoe do ik dat? Ik kan hier op de site niets over vinden.

  Ik hoor graag.
  Gr.
  Jacques.

  1. Beste Jacques,

   In dropbox zelf zit de optie niet om een map nog met een extra wachtwoord te beveiligen. Wel kun je, met extra software, bestanden versleutelen zodat ze niet te openen zijn door iemand anders. Maar als je iets niet wilt delen met iemand anders kun je die gene ook de toegang tot een bepaalde map ontzeggen.

   Succes!

 4. hallo,
  ik snap iets niet. als ik naar dropbox ga heeft hij mijn foto’s wel gedownload (of hoe je het maar wilt noemen) maar ik zie ze niet. dat was gister zo. nu zie ik de foto’s wel maar als ik er op klik om ze groter te maken staat er ‘THUMBNAIL FAILED TO LOAD’ wat betekent dat.

  please help me.

  groetjes anoniem

 5. Mijn dochter wil haar foto’s delen met mij. Zij heeft een email aan mij gestuurd via Dropbox .
  Ik heb vervolgens Dropbox geinstalleerd maar wat ik ook probeer mijn foto’s blijven voor haar onzichtbaar. Wat doe ik fout? Ik heb inmiddels Dropbox meerdere malen geinstalleerd en er steeds maar weer afgegooid. Wie kan mij helpen? Het moet toch niet zo moeilijk zijn?

 6. Wil graag een bestand delen, maar kan ik dat versleutelen zodat er door degene waarmee ik het deel niet in gewerkt kan worden?

  1. Nee dat kan niet. Wat je wel kunt doen is er een pdf van maken. Die zijn alleen te lezen. Dit kun je bijvoorbeeld in Word doen bij opslaan als.

 7. Mijn opslagcapaciteit van Dropbox is 60 GB. Voor enkele mappen heb ik verschillende gebruikers toegang verleend. Als zijn echter na een paar maal uploaden dit opnieuw willen doen krijgen zij de melding dat de opslagruimte vol is. De gebruikers zien dan dat zj maar de beschikking hebben over 2,5 GB. Terwijl zij toch naar mijn map willen uploaden. Inloggen gebeurd middels mijn uitnodiging. Deze gebruikers hebben zelf Dropbox verwijderd maar het probleem blijft bestaan. Deze melding geeft eigenlijk aan dat de gebruikers zelf over het programma beschikken met maar 2 tot 2,5 GB. Hoe is dit op te lossen.
  Sytse

 8. Ik heb Dropbox op mijn Android telefoon kan ik deze ook linken aan mijn notebook en ik deel Dropbox met een vereniging maar wil ook voor een andere vereniging Dropbox aanmaken, is dat mogelijk?

  1. Beste Leo,

   Dit is geen enkel probleem. Je moet dan op je notebook Dropbox installeren met de zelfde login gegevens als op je mobiel.

   Meer info:
   https://www.watisdropbox.nl/hoe-werkt-het/kan-dropbox-op-meerdere-devices/

   En als je voor je andere vereniging een Dropbox wilt aanmaken kun je het op twee manieren doen:
   – Je maakt een map aan in jouw account en die deel je met de mensen van de andere vereniging (https://www.watisdropbox.nl/hoe-werkt-het/hoe-deel-ik-een-bestand-of-map/).
   – Of je maakt een nieuw account aan voor de vereniging

   Optie twee is lastiger want dan moet je steeds tussen je twee accounts schakelen door steeds in te loggen.

 9. Hallo,

  Een folder werd met mij gedeeld op dropbox. Ik heb dit geaccepteerd en zag dit bestand ook staan wanneer ik via internet naar dropbox ging. Het bestand verschijnt echter niet in de mappen (folders) onder dropbox op mijn pc.
  Enig idee hoe ik dit kan verhelpen?

  Dank bij voorbaat

  Vriendelijke groeten,

  Luc

 10. Hallo,

  Is het ook mogelijk om bestanden te bewerken en die daarna de bewerkte weer in de dropbox te zetten?
  Ik wil dan alleen nog maar de nieuwste zien. Is dit mogelijk

  Mvg,
  Lars

 11. Hallo,

  Ik ben vanaf vandaag een nieuwe gebruiker van dropbox.
  Kan ik een hele map van mijn computer in een keer in dropbox plaatsen of moet ik dit per document doen.

  vraag 2 stel ik wijzig iets in een document in dropbox wordt dit dan ook automatisch gewijzigd in het document op mijn computer ?

 12. Een vraagje
  Sedert een week staat er een lege map op mijn dropbox en deze kan ik maar niet verwijderen via de prullemand. Deze map keert steeds terug.
  Bestaat er een andere mogelijkheid ?
  Alvast bedank

 13. Ik heb een dropbox-app op mijn iPad. De taalinstelling is veranderd in Frans en daarna weer terug naar Nederlands.
  Echter de teksten van dropbox blijven in het Frans. Wie weet hoe ik dat kan wijzigen?

 14. hoi, mijn foto’s van mij telefoon worden nu automatisch naar mijn computer gezet. ik wil ze niet op minj computer. alleen in mijn online dropbox account. is dit mogelijk?

  groeten rianne

 15. Als ik alles zo goed gelezen heb , ben ik tot de volgende conclusie gekomen.

  Als ik een pc heb die er plotseling mee stopt en dus gecrasht is, en ik heb een dropbox account , en die was geinstalleerd op die pc, dan gaat bij het opnieuw installeren en aanmelden ( met dezelfde account gegevens) op een nieuwe pc ,alles vanzelf opnieuw geplaatst worden.

  Is dit juist ?????

  1. Ja, als je op je nieuwe pc installeert en een account aanmaakt met dezelfde gegevens dan krijg je daar je bestanden weer op. Via Dropbox.com kun je eventueel je oude computer afkoppelen van je account.

 16. Het lukt niet om een Pages-bestand in Dropbox op mijn iPad direct te openen. Dat lukt alleen via een link naar bv een mailadres. Op mijn iMac heb ik geen probleem.

 17. Hoi,

  Ik heb een dropbox account heb alles van mn telefoon erin gezet alleen ik moet mn telefoon resetten omdat er een virus inzet kan ik dat doen en dan weer dropbox instaleren om zo alles weer terug te krijgen.

  Gr robbin

  1. Je kunt controleren of je bestanden in dropbox.com staan en dan kun je ze dus later weer terug zetten op je mobiel. Contoleer wel of er geen virus in je bestanden zitten.

 18. ik ben een student en wil graag dropbox gebruiken met andere studenten om te delen.
  voor een projectgroep. is het mogelijk dat de andere studenten in mijn projectgroep ook documenten toe kunnen voegen aan dropbox en hoe doe ik stel ik dat dan in.

 19. Beste lezer, hoe kan het dat ik foto’s in mijn dropbox niet kan zien? Ik krijg continu de melding: unable to view this item. Hoe kunnen we dit oplossen?

 20. Op mijn tablet en smartphone kan ik de app van dropbox openen en rechtstreeks in het geopende document werken. Dit lukt niet als ik dropbox in de browser open. Da kan ik alleen maar een document naar mijn eigen lokale schijf downloaden.
  Bij mijn weten was dit tot voor kort wel mogelijk via internet.
  is er iets gewijzigd? Is dit beveiliging?

  vr. r.

  1. Via de website kon je altijd de bestanden openen maar was het niet mogelijk om het direct weer op te slaan. Dit kan alleen als Dropbox lokaal geïnstalleerd is.

 21. Ik heb een dropbox account en mijn wachtwoord etc. opgeslagen op mijn laptop.
  Mijn laptop is gecrashed (harde schijf) en alle data en dus ook al mijn foto’s niet meer terug te krijgen.
  Nu hoop ik bij dropbox nog veel foto’s terug te vinden…..
  Ik heb een nieuwe laptop aangeschaft; maar helaas kan ik niet meer bij mijn dropbox komen, omdat ik
  geen gegevens meer heb. Wat moet ik doen??
  Sorry dat ik dit op een andere vraag erbij plaats, maar ik weet niet waar ik Dropbox anders kan bereiken.

  groet
  Emmy Rensen

 22. Ik heb een taak geüpload voor een professor, maar dat was de verkeerde versie. Ik heb die versie verwijderd en mijn nieuwe versie geüpload. Nu heb ik twee vragen:
  -ziet de professor dat ik twee keer indiende?
  -staat de eerste versie (foute versie) nu nog steeds in de ontvangen bestanden van de professor, of is dit weg omdat ik het zelf verwijderd heb bij verstuurde bestanden?
  Groeten

 23. Mijn scherm van mijn telefoon wordt gerepareed. Nu gooien ze bij Samsung dan de hele telefoon leeg en zetten ze er gelijk nieuwe software op. Ik heb geen tablet waar dropbox op staat. Blijven de foto`s gewoon in dropbox staan ook al wordt de app verwijderd op je telefoon? en kan ik dan als mijn telefoon terugkomt gewoon dropbox weer installeren en komen dan de foto`s weer tevoorschijn? Of worden als je de app verwijderd ook de foto`s verwijderd?

  1. Nee de foto’s staan online en kun je nu nog benaderen via dropbox.com
   Mochten ze om de één of andere reden toch verwijderd zijn van dropbox dan heb je nog 30 dagen om ze terug te zetten. Hoe je dat doet lees je hier.

 24. Bedankt! maar nu vraag ik me af of je nota bene 2 keer kan indienen, bestaat er een filter dat je maar 1 kans krijgt?

 25. Hallo,

  Ik ben net nieuw met dropbox.
  Nu heb ik een aantal gedeelde mappen maar krijg ik geen melding wanneer men iets in deze mappen plaatst.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit wel gebeurd? Graag wil ik op de hoogte worden gehouden wanneer er iets nieuws in wordt geplaatst.

  Alvast bedankt.

 26. ik kreeg een link toegestuurd van een dropbox-gebruiker die bestanden met me wil delen.
  de vorm van de link is: file://NAAM-PC/Users?Naam/Dropbox/Onderwerp
  maar de link werkt niet (geplakt in de adresregel van google) zelf heb ik geen dropbox-account en wil dat ook niet hebben. wat gaat hier mis? ik hoop dat iemand het weet

  1. Open de dropbox map op je computer en kopieer de bestanden die je wilt hebben. Ga nu naar mijn documenten en selecteer plakken.

 27. ik heb een uitnodiging gekregen om meerdere mappen te koppelen aan mijn dropbox. Nu kan ik niet de hele map downloaden omdat ze veel te groot zijn.. is het mogelijk om een deel van de map te downloaden? maar als ik dit doe en ik sla er iets in op zien de andere aangesloten computers die in deze map werken dit ook? en kan ik in bestaande bestanden werken en dit opslaan, zodat andere kunnen zien wat ik veranderd heb. Als het niet kan hoe moet ik het anders oplossen? Graag een reactie!!

 28. Mijn schoonzoon heeft zijn Galaxy S3 verloren. Nu heeft hij een S4 gekocht. Op de S3 werkte Dropbox perfect. Op zijn nieuwe toestel heeft hij per ongeluk een verkeerd mailadres ingevoerd. Nu kan hij geen contact maken met zijn computer. Hoe herstelt hij dat?

 29. Hallo, ik wil mijn dropbox mappen niet lokaal synchroniseren, maar zou graag wel via de verkenner of soortgelijk programma een bestand op Dropbox willen kunnen benaderen en openen. Dat het bestand dan eerst moet worden overgehaald en het openen iets langer duurt is logisch. Weet je daarvoor misschien een oplossing?

 30. Kan ik ook de documenten in de cloud bewerken, zonder ze te downloaden? Op mijn werk kan ik geen dropbox installeren en ik wil niet steeds downloaden en uploaden.

  Alvast bedankt, groeten, Yves

  1. Nee dit kan helaas niet. Dropbox test hier momenteel wel mee maar de optie is nog niet voor iedereen beschikbaar. Google Drive heeft dit bijvoorbeeld wel.

 31. Ik zit met een vraag. Ik heb in mijn DropBox account 3,25GB ter beschikking. Ik wilde een bestand delen van 2,4 GB. De ontvanger kan het niet downloaden omdat zijn DropBox niet genoeg geheugen ter beschikking heeft. Hoe werkt dat? Moet iedereen even veel capaciteit ter beschikking hebben om mijn bestand te kunnen downloaden? Daar begrijp ik niets van. Het gaat toch om downloaden? Of heeft de andere partij iets niet goed gedaan?
  Graag uw uitleg.
  M.vr.gr. Paul van Nierop

  1. Ja als je een bestand deelt moet die persoon net zoveel vrije ruimte hebben als de bestanden groot zijn. Is dat niet zo dan kun je het niet delen. Een manier om het toch te delen is dan: Als je de optie Share link gebruikt kun je het bestand wel delen zonder dat het ruimte kost. Zo kan de andere partij het bestand wel downloaden maar niet bewerken.

 32. Sinds ik dropbox geinstalleerd heb op mijn iPad heb ik een probleem met bestanden die als bijlage bij een mail zitten. Als ik zo’n bijkage download wordt het automatisch in dropbox geopend, wat de extentie ook is. Gewone tekstbestanden kan dropbox vervolgens niet openen. Wat is hier aan de hand? Ik wil niet dat alle bestanden automatisch via dropbox gedownload worden!
  Kan ik dit veranderen?

 33. Er zijn 21 mannen die gebruik maken van Dropbox. Hoe kan het dat plotseling kopieën gemaakt worden van muziekstukken. In “Events ” is te zien dat één van de mannen bezig zou zijn geweest echter hij was niet aanwezig toen dit gebeurde. Hoe kan dit?

 34. Hallo,

  De bestanden die ik in mijn dropbox folder heb gezet worden niet gesynchroniseerd met de bewerking die ik doe in betreffende bestanden. Als ik via het icoontje van dropbox de settings open zie ik bij ‘general’ ook maar 2 opties staan, die overigens alletwee zijn aangevinkt, maar de 3e, die genoemd wordt via het Help Menu, zie ik niet.
  Wat is er mis of wat doe ik verkeerd?

 35. Wij willen graag sommige mensen toegang geven tot een folder, maar niet tot een subfolder? Hoe kan dit in dropbox? Moet je dan echt allemaal folders op het hoogste niveau maken?

 36. Ik heb een download link per mail gekregen. Ik open deze link op mijn iPad en ik word naar Safari geleid. Is het ook mogelijk dat ik gelijk in mijn (geïnstalleerde) Dropbox app terecht kom?

 37. Hallo, ik heb dropbox via de tablet en hoe kan ik mij afmelden? Ik heb overal zitten zoeken maar ik vind nergens hoe ik het moet doen. Kan iemand mij helpen?

 38. Hallo. Als ik documenten verwijder uit een map en daarna permentaly verwijders staan ze de volgende dag toch weer in de map. Ook als degene het doet wie de bestanden in de map heeft gezet. Hoe kan ik ze definitief verwijderen zonder dat ze terugkomen?

  1. Ja, geen probleem. Zet gewoon op je iPhone en tablet dropbox met hetzelfde account en je kunt onderling uitwisselen.

 39. ik heb op mijn mobiel dropbox. de fotos van mijn mobiel zitten automatsich in dropbox. Kan ik de fotos op mijn mobiel dan deleten, zonder dat ze in dropbox verdwijnen. Met andere woorden in dropbox blijven ze zichtbaar?

 40. Ik heb een link naar een dropboxfolder gestuurd naar een e-mailadres wat achteraf niet juist bleek te zijn. De eigenaar van dat adres wil graag dat het foute adres verwijderd wordt. Kan dit? Ik zie alleen de mogelijkheid om iemand te verwijderen uit een shared folder.

 41. Ik heb een misschien domme vraag. Maar hoe zoek je een shared folder ? ik zou een folder willen zoeken maar weet eigenlijk niet hoe. Kan iemand me AUB helpen 🙁

 42. Hallo,

  ik heb een vraag: ik deel met collega’s een map met daarin de werkroosters.
  nu wil ik graag iedere keer een melding of email krijgen wanneer er iets is aangepast in deze map.
  is dat mogelijk? zo ja hoe?

  alvast bedankt.

  1. Je krijgt desktop notifications. Dit zijn meldingen als er een wijziging is zodra jij weer inlogt op je computer. Een e-mail is niet mogelijk. Ook is het mogelijk om met een RSS-feed aan de slag te gaan en daar je meldingen uit te halen.

   1. oke maar ik heb dus idd gemerkt dat er dan rechts onderin een melding komt op mijn computer maar nu wil ik dat ook graag op mn telefoon.
    want ik gebruik ook dropbox op mijn telefoon en dan krijg ik geen melding dat het is aangepast.
    klopt dat?

 43. Hallo,

  Ik heb een vraag; ik heb mensen uitgenodigd om gebruik te maken van/ te werken in een bepaalde folder. Nu wil ik nog meer mensen uitnodigen (import contacts), dit lukt maar dan wil ik op “share” klikken maar dit lukt me niet omdat deze optie onder in het scherm verdwijnt. Ik kan het venster ook niet omhoog slepen. Hoop dat ik mijn probleem duidelijk heb omschreven en er iemand is die mij kan helpen!!

  Groet Nicole

 44. Ik gebruik dropbox al lange tijd en heb gedeelde folders met verschillende mensen en dat werkt perfect. Maar ik heb vorige week een nieuwe folder gemaakt en die met 2 personen gedeeld en er al foto’s in gezet. De ene heeft de uitnodiging nog niet geaccepteerd maar de andere wel. Die persoon heeft er nu ook een heleboel foto’s bijgezet maar ik zie ze niet! Ik heb dropbox zelfs opnieuw geinstalleerd, maar helpt niet en zie zowel op desktop als online die files niet staan. Hoe kan dat??

 45. Ik heb per ongeluk wachtwoord onthouden aangevinkt op mijn computer, maar wil dit weer uitzetten.
  Kan iemand mij helpen hoe dit moet?

 46. Op mijn ipad toont dropbox alle documenten. Dat is ok. Maar vaak is het zo dat als ik op een document klik het document eerst gedownload moet worden. Dat uw is met name een probleem als je offline werkt want dan blijkt het document wel als naam getoond te worden maar dus niet op de ipad staat. Hoe zorg ik er voor alle documenten op de ipad staan?

   1. Als ik de inhoud van één map off-line beschikbaar wil hebben, moet ik dan alle bestanden één voor één als favoriet markeren of kan ik de map als favoriet markeren?

 47. Ik las een oud artikel ( 2011)over de privacy van Dropbox. De bestanden zouden allemaal versleuteld zijn maar uiteindelijk voor medewerkers van Dropbox toch leesbaar zijn en eventueel aan derden doorgegeven worden. Dit was het resultaat van een wetenschappelijke studie.
  Hoe is het nu met de privacy gesteld?

 48. Hi, Ik werk met de Dropbox app onder Windows 8.1 Ik heb documenten rechtstreeks vanuit mijn scan app in Dropbox geplaatst. In Dropbox zijn ze zichtbaar, maar niet als ik met verkenner in Dropbox kijk (b.v omdat ik ze nodig heb als een email attachment.) Ra Ra?

  Cees.

 49. Als ik een hoofdmap deel met een andere dropbox gebruiker blijkt dat de onderliggende submappen niet worden meegenomen in deze share-link? betekent dit dat ik alle mappen apart moet toevoegen aan de andere dropboxgebrukers of is er een andere manier?

 50. Wij hebben met onze sectie een shared folder. Nu is het zo dat wie ook iets aanmaakt, steeds de naam van een en dezelfde collega er achter komt te staan.
  Doet hij dit zelf, of gaat er iets mis?

   1. Beste,

    ook bij mij komt de naam van één lid van de dropbox-groep achter elk document staan, al heeft deze persoon bij mijn weten de documenten zeker niet geplaatst of aangemaakt. Wat is er misgelopen en hoe kan ik dat oplossen?

 51. Vanochtend mijn dropbox account gedelete.
  Nu al behoefte om toch die bestanden weer terug te halen.
  Is er een manier om je account weer te herstellen?

 52. Ik probeer een geuploade film van 50min te delen, maar de ontvanger kan hier maar 15min van kijken. Hoe kan dit en wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat de ontvanger de volle 50 min te zien krijgt?

  Gr. Jelle

 53. Ik heb een map met spellen in mijn dropbox staan die ik deel met 1 persoon.
  Die persoon zet nat het spelen achter het spel dat deze is gespeeld zodat ik hem weer kan verwijderen. Tot aan gisteren hebben we daar nooit problemen mee gehad. Maar als nu ik nu de gespeelde spellen wil verwijderen (al verschillende dongen geprobeerd) dan komen ze weer vanzelf terug in de gedeelde map in de dropbox… Hoe kan ik dat oplossen??

  Groet, Iris

 54. Ik heb een gedeelde map/account met mijn collega’s
  Ik heb collega’s met referal linkt uitgenodigd een account te maken om meer GB te krijgen (nu 7.75GB)
  sommige hebben dit wel gedaan andere hadden al een account.
  Gezamenlijke map gedeeld en dat werkt prima.
  Nu komen sommige collegás met de opmerking dat hu dropbox vol is (maar er zelf niets in hebben staan). Aangegeven word dat 2.5gb in gebruik is van de 7.25

  Heb de indruk dat de mensen die al een account hadden en dus niet via mijn link een account aangemaakt hebben problemen hebben met meer dan die 2.5gb!

  Kan iemand mij uitleg geven wat het probleem is en hoe het opgelost kan worden dat iedereen die 7.75gb kan benutten

  mvg

  1. Iedere gebruiker heeft zijn eigen limiet. Als jij een bestand deelt gaat dit van jouw en je medegebruiker zijn limiet af. Dit kan er voor zorgen dat hun limiet eerder is bereikt dan de jouwe.

   1. Dit betekend dat zei hun limiet moeten verhogen?
    We hebben gezamenlijk account, maar kan deze dus niet volledig benutten.
    Wel hebben ze via een refferal link zich aangemeld voor mijn account
    is hier een oplossing voor zoda ik wel het volledige gezamenlijke account kan gebruiken en de gebruiker gewoon zijn eigen account met 2gb.

    hoor graag
    anders moeten we op zoek naar een andere oplossing.

    Wij willen graag met ons bedrijf / een groot aantal gebruikers. veel bestanden kunnen delen en opslaan en niet het probleem hebben dat het geheugen te vol raakt.

 55. Ik heb bij mijn Samsung Galaxy S4 extra opslagruimte gekregen van 50 GB voor 2 jaar. Mijn abonnement is nu één jaar verstreken, maar ik ben wel al terug gezet naar nog maar 5 GB aan geheugen. Hoe kan dit? En hoe kan ik dit probleem oplossen?

  1. Vaak is het een actie voor 1 jaar. Als je zeker weet dat je dropbox voor 2 jaar hoort te krijgen zou ik contact opnemen met samsung of dropbox. En zorg dat je een bewijs hebt.

 56. Mijn zoon heeft een map foto’s met me gedeeld via Dropbox. Ik heb ze bekeken, en de foto’s die ik wil bewaren, heb ik opgeslagen op mijn pc. Als ik de foto’s nu verwijder uit de Dropbox, is mijn zoon ze dan ook kwijt?

 57. dag,
  het zou fijn zijn als iemand me kan uitleggen hóe ik foto’s UIT een folder kan verwijderen die in een Dropbox map staat?
  en hoe ik een folder/file MAP kan kopieren naar Mijn Documenten om dan weer de originele afmetingen erin terug te kunnen vinden.
  hoor dat mijn vraag duidelijk voor U is.
  Hoor het graag

  1. Bestanden kun je verslepen naar je mappen vanuit de Dropbox map. En als je iets wilt verwijderen: Selecteer het bestand of map en klik op delete.

 58. Hi!

  Ik vraag me af of externe personen bestanden naar mijn dropbox kunnen uploaden. Ik heb op mijn online dropbox een shared folder aangemaakt en via dropbox het emailadres van deze externe persoon een uitnodiging gestuurd voor het delen van de folder. Is dit voldoende?

  1. Jep als je voor delen hebt gekozen kan die persoon in jouw map bestanden zetten. Zodra de persoon op de link heeft geklikt krijg je een bevestigingsmail.

 59. Hallo,

  Ik heb al een enige tijd de dropbox. alleen nu wil ik graag alle fotos op mij computer zetten alleen kom ik niet verder dan dat ik de ong 1000 fotos 1 voor 1 moet downloaden en elke foto een aperte naam moet geven voordat hij ze opslaan!! Zou iemand me kunnen helpen met een oplossing dat ik gelijk alle foto in een keer op de computer kan overzetten?
  Mvg

 60. Ik heb mijn Dropbox account opgehoogt naar 100GB omdat deze vol was.
  Ik deel deze Box met 1 medewerker.
  Nu kan ik weer nieuwe documenten opslaan, maar mijn medegebruiker krijgt nog steeds de melding dat haar Box vol is.
  Hoe kan dit?
  Ik ben toch de hoofdgebruiker.
  Moet diegene die je in “sharing” toegang hebt gegeven ook appart betalen en een account verhogen??

 61. Hoe kan ik de naam van een gedeelde map veranderen zo, dat ook op de computers van de andere gebruikers wijziging wordt doorgevoerd?
  Hartelijk bedankt voor hulp.

 62. Ik heb dropbox geïnstalleerd op twee accounts. Kan ik ook een map in het ene account kopiëren naar het andere?

  Hens

 63. Goedemiddag,

  Ik werk met dropbox en binnenkort krijg ik er ook collega’s bij die met dropbox gaan werken. Nu is er 1 map bij in de mappenstructuur waarvan ik wil dat ze geen toegang gaan krijgen (nml Financieel). Kan ik deze map voorzien van een wachtwoord zodat zij daar niet bij kunnen?

  ALvast dank!

  gr. Chantal

  1. Nee, je kunt niet één map beveiligen. Als je de hoofdmap deelt is alles wat er in staat dus gedeeld. Bijvoorbeeld als je naar Dropbox gaat heb je deze mappen:

   Dropbox/prive
   Dropbox/foto
   Dropbox/werk

   Als je de map werk deelt met je collega’s is alles in die map gedeeld. Ze je de map financieel in de map prive of in de map dropbox dan is dit dus niet gedeeld.

 64. Ik werk met verschillende apparaten op mijn dropbox account. Op een daarvan, mijn laptop is niet alles gesynchroniseerd. IS daar nog wat aan te doen of moet ik hem loskoppelen leeghalen en daarna weer aan dropbox hangen?

 65. Hallo,

  Ik heb via mijn telefoon op dropbox een code gedaan maar ik ben het vergeten hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een nieuwe code kan maken of dat hun een email sturen zodat ik een nieuwe kan maken.

 66. Ik ben aan het overwegen of ik Onedrive of Dropbox wil gaan gebruiken.
  Tot nu toe zie ik dat het grote voordeel van Ondrive is dat je met een link vb een Excel of Word document online kunt bewerken en dus ook simpel bewerkbaar kunt maken voor iedereen op elke plek.
  Kan dit online bewerken in een browser inmiddels ook met Dropbox?

  1. Nee dit is in Dropbox nog niet mogelijk. Onedrive is van Microsoft daarom is het online bewerken van office-documenten logisch

 67. Hi, hoe kan ik een dropbox album delen inclusief de rechten om hier ook bestanden te kunnen uploaden? Ik heb dus een album aangemaakt waarin ik andere mensen foto’s wil laten uploaden. Maar als ik nu een album deel kunnen ze alleen de foto’s die erin staan downloaden. Hoe geef ik ze upload rechten?

   1. Maar dat werkt dus niet. Ze krijgen de map te zien en de foto’s maar kunnen alleen downloaden. Er is nergens een upload button te zien. Deze mensen hebben ook geen eigen dropbox account.

 68. Ik wil op mijn Ipad mijn e-mailadres wijzigen. En wel zodanig dat het weer synchroon loopt met mijn PC. Heeft iemand een advies? Bij voorbaat dank.

 69. Beste,

  ik heb tijdens mijn studie altijd gebruik gemaakt van Dropbox en deze is dan ook gekoppeld aan mijn studenten e-mailadres. Ik ben bijna afgestudeerd en vraag mij af of mijn account bij Dropbox ook vervalt als mijn onderwijsinstelling straks mijn e-mailadres opheft.

  MvG,
  Laura

  1. Nee je dropbox blijft want ze hebben niets met je onderwijsinstelling te maken. Maar misschien is het goed om je adres te wijzigen in je profiel

  1. Doe dit zoals bij ieder ander bestand. Ga naar de Dropbox-map op je computer -> selecteer het bestand ->klik op F2 en je kunt de naam veranderen

 70. Mijn icoontje in de balk kan ik al een paar uur niet meer aanklikken, dan verschijnt het regenboogbolletje, ten teken dat er iets niet reageert of bezig is… (Ik werk op een MacBook Pro.) Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Via de site kom ik wel in mijn documenten. Maar dit is erg onhandig. Is dit een bekend probleem? En wat kan ik doen? Graad advies. AL vast dank.

 71. Geachte,

  Begrijp ik dat je geen mappen die in de dropbox staan kunt beveiligen met een wachtwoord?
  Bij ons (in de Speel-O-Theek) gebruiken we de dropbox en nu zou ik graag een aantal mappen met een wachtwoord willen beveiligen vandaar mijn vraag.

  Ik hoor graag.

  Groet,
  Jasper

  1. Dat klopt Jasper, dat is niet mogelijk. Eventueel kun je een losse map op jouw computer maken (buiten Dropbox) die je kunt beveiligen met een wachtwoord

 72. als ik een foto verwijder uit mijn galerij ben ik hem dan ook kwijt in mijn dropbox? hij slaat het normaal automatisch op. hij staat er nu niet tussen hoe zit dat?

 73. weet iemand hoe ik dropbox in kan stellen met de laatst genomen foto’s bovenin.
  Als ik nu dropbox open moet ik eerst 2 jaar foto’s naar beneden scrollen voordat ik bij mijn laatst genomen foto’s ben

 74. Ik heb veel docx documenten in mijn dropbox staan. Nu heb ik op kantoor windows 8. Deze docx documenten openen alleen in een soort pdf. Hierin kan ik dus niet verder werken. Dat is lastig. Hoe krijg ik het voor elkaar om er weer gewone documenten van te maken waarin ik kan werken??

 75. ik heb voor 2 verschillende accounts op mijn computer een dropbox aangemaakt.
  Maar als ik dropbox open dan kom ik alleen op 1 dropbox binnen.

  Vraag: kan ik voor ieder account een dropbox icoontje krijgen zodat ik zie in welke box wat wordt geplaatst?

 76. Hallo,
  Ik heb een dropbox pro account.
  Als ik een map deel met rechten op bewerken met een niet-pro dropbox gebruiker… wiens opslaglimiet is dan bepalend voor hoeveel data deze gebruiker in die map kan zetten?
  Ik wil hiermee mijn ex helpen wiens dropbox vol zit, de bedoeling is dat ze al haar foto’s bij mij in de Dropbox parkeert, zodat ik ze kan opslaan op mijn Nas voor later…
  Zodra ze al haar foto’s in de gedeelde heeft staan, wil ze haar eigen kopieën wissen, zodat ze haar dropbox weer kan gebruiken.
  Kan dat?

 77. Waarom zijn al mijn foto’s weg, toen ik per ongeluk op een fout knopje hebt gedrukt. Nu staat er alleen maar het nummer 404 op al de plaatsen waar eens mijn foto’s stonden. Bestand is verplaatst of verwijderd staat er bij.Mijn bestand zat bij mailtjes verstuurd op 3 oktober. Hoe krijg ik mijn foto’s terug bij DROPBOX.

 78. Ik heb Dropbox op de pc thuis geïnstalleerd.
  Als ik op andere locatie mijn dropbox open via http://www.dropbox.com, kan ik wel documenten uploaden, maar als ik ze nadien open, kan ik ze enkel bekijken en niet bewerken.
  Idem voor documenten die rechtstreeks op oorspronkelijke dropbox zijn geplaatst;

  Hoe kan dit ?

 79. Mijn dropbox zit vol. Ik heb al mappen verwijderd en gratis extra ruimte aangevraagd door te vertellen wat ik van dropbox vind en dropbox te volgen via twitter.
  Echter blijft dropbox aangeven dat het vol zit.
  Hoe kan dit?

 80. Eerst dropbox gedownload en dan moet ik een tien centimeter lange regel gekregen van cijfers en letters om fotoos te kunnen bekijken, is er geen makkelijkere manier??ik weet ook niet waar ik dat moet invoeren. kan iemand mij verder hierin helpen?

 81. Hallo,ik hb muziek via dropbox (pc) op mijn S5 gezet en wil deze muziek nu als afspeellijst in de auto afspelen.
  Ik kreeg een melding over eventuele extra kosten door de verbindning met het mobiele netwerk.
  Kan ik mijn muziek bestanden ook synchroniseren zodat ik ze gewoon kan afspelen vanaf een lijst zonder dat het mobiele netwerk nodig is ?

 82. Ik heb een versleuteld word document naar dropbox gedownload. Nu kan ik in I-pad dit document wel, maar in Samsung I-phone niet met wachtwoord openen. Heeft iemand daar een verklaring voor, of een tip om dit toch wel te kunnen doen

  1. Heb je Office Mobile voor Android op je Samsung staan? Dan zou het moeten werken. Je documentenlezer kan geen beveiligde bestanden aan.

 83. Hallo,
  Mijn mobiel is gestolen, ik had daar dropbox op staan als app. Automatisch werden de laatste foto’s gesynchroniseerd, Hoe kan ik dit terug vinden op bijvoorbeeld de laptop?? Heb met mijn email adres geprobeerd, maar dit adres herkent ie niet??

 84. Ik gebruik al een tijd dropbox.
  Nu krijg ik ineens de melding dat dropbox alle mb’s uit mijn databundel verbruikt heeft.
  Dit is nog nooit gebeurd.
  Enig idee hoe ik dit oplos????
  Thankzzzzzzzzzzzzzz

 85. Ik deel met een aantal collega’s Dropbox voor onze notulen, documenten etcetera. Nu is mijn Dropbox compleet leeg en ik heb geen idee hoe dat heeft kunnen gebeuren. Bij de verwijderde bestanden staat niets. Bij anderen is er gelukkig geen probleem. Wat is de beste manier om er weer “bij” te komen? Dropbox verwijderen, opnieuw installeren en me opnieuw laten uitnodigen? Graag jullie hulp!

 86. Wanneer er een nieuw bestand wordt upgeload in de gedeelde map, krijg ik hier helaas geen melding van op me telefoon. Wij gebruiken dropbox om het personeel te informeren. Zij kijken niet automatisch uit zichzelf in de gedeelde map. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat er een melding op je telefoon komt wanneer er een nieuw bestand is upgeload? Of hoe zet ik deze melding aan op mijn telefoon?

  Alvast bedankt!

 87. Hallo,

  Mijn bestanden worden niet automatisch van mijn dropboxapp naar mijn pc gezet. Ik heb wel alles gedownload, het is gekoppeld en ik heb deze zojuist nog synchronisatie aangezet.
  Op mijn telefoon is de dropbox nu vol, vandaar dat ik ze snel naar mijn pc wil zetten maar dit lukt me dus niet . Hoe doe ik dit? wie kan me helpen.Bedankt alvast!

 88. hallo,
  even een vraagje,
  Wanneer ik in een Shared Folder het onderwerp wijzig veranderd hij wel bij mij maar niet bij diegene waarmee ik de map deel.. is dit op te lossen?

  gr.

 89. Beste redactie,

  Ik heb een vraag waarvan ik natuurlijk hoop geen info erover te hebben gemist..:

  Ik heb een account aangemaakt voor een groep. Ik kan er zelf alles mee, de meesten ook, behalve een paar van de groep niet. Ze kunnen er niet in.
  Ik heb echt niet veel kijk op ICT zaken, waar kan dit mee te maken hebben? Kunnen jullie me een paar aanwijzingen geven?
  Alsook: kan ik ze een nieuwe uitnodiging sturen, hoe dan?

  dank alvast, ik hoor graag,

  Jacqueline van Zeist

 90. mijn tel is na reparatie terug gezet in fabriek instellingen .
  nu log ik in op dopbox ,maar ben me oude foto.s kwijt .
  zie alleen de foto die na reparatie zijn gemaakt.
  heb al gedaan wat jullie zeggen inloggen maar in prullen
  bakje sta niks /
  hoe kan dat .
  heb ook geprobeerd met ander email ,maar daar kent hij geen account van .
  hoe krijg is ze terug ,dacht dat ze daar veilig stonden/

 91. Hallo,
  ik ben een tijdje al ingelogd in dropbox, nu heb ik een andere telefoon en weet ik mijn wachtwoord niet meer. Mijn email die aan het account is gekoppeld is gehackt waardoor ik ook niet mijn wachtwoord kan aanvragen, wat moet ik doen? Help!

 92. Op mijn imac osx10 krijg ik de melding bij het opstarten “kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen” als dropbox wordt gestart. Het icoontje blijft ook grijs.
  Wat is het probleem?

 93. Hi,

  Ik heb dropbox geinstalleerd en werk met een Windows 8.1 desktop, een Windows 8.1 notebook en mijn Smartphone (adnroid 4.4)
  Op mijn desktop worden alle geuploade bestanden aangegeven, maar op de notebook en smartphone mis ik een aantal bestanden. Ook na herinstallatie en her-aanmelden. De gemiste bestanden zijn op de notebook en smartphone dezelfde bestanden.
  Iemand?

 94. Als ik het icoontje van Dropbox aanklik krijg ik alleen een pdf-bestand met informatie over Dropbox. Het programma zelf wordt niet geopend. Dit gebeurd alleen als ik de link vanuit de e-mail aanklik. Hoe zorg ik ervoor dat het programma wel direct wordt geopend?

 95. Om mijn SSD schijf (1 partitie, C:) te ontzien wil ik mijn dropboxmap op een externe harde schijf plaatsen.
  Zou dat problemen op kunnen leveren als deze niet is aangesloten ? ?

 96. Hoi,

  Ik gebruik dropbox inmiddels al geruime tijd. Maar nu viel het me op dat alle foto’s die ik maak gelijk door gaan naar dropbox, maar ook nogmaals op mijn telefoon worden opgeslagen.
  Ook filmpjes endergelijke die in een gedeelde map zitten worden op mijn telefoon opgeslagen.
  Hierdoor wordt mijn telefoon heel erg traag (alle geheugen is immers ineens bijna vol).
  Hoe zorg ik dat mijn telefoon automatisch back-ups naar dropbox blijft maken, maar niet alles dubbel (in dropbox op mijn telefoon) op mijn telefoon opslaat.

  Fijne feestdagen,

 97. Hallo!

  Ik heb samen met een collega een dropbox. Nu is het al een tijdje zo dat als zij dingen in de dropbox zet, ik ze niet kan zien of ontvang. Ook andersom is dit het geval. Als ik documenten plaats in de dropbox ontvangt zij ze ook niet. Hoe kan dit? En hoe kan dit opgelost worden? Alvast bedankt.

 98. Beste Dropbox,

  Wij hebben een betaalde versie namelijk de Dropbox Pro met 1TB opslag capaciteit.
  Ik heb een map gedeeld met een vriend en deze heeft een gratis versie van dropbox met een mindere capaciteit.
  We delen veel bestanden en bij mijn vriend is nu zijn dropbox vol en bij mij is het natuurlijk geen probleem.

  Als eigenaar van de map heb ik juist vanwege de capaciteit een betaalde versie aangeschaft om alle bestanden te bekijken.

  Nu is mijn vraag: is het mogelijk en zo ja hoe kan ik mappen delen met anderen zonder dat de gratis accounts van deze personen meteen vol zijn?

  Alvast bedankt

 99. Beste,
  ik ben van gratis naar een 1 TB dropbox gegaan.
  een map werd gedeeld, als ik deze nu deel (uitnodiging stuur) dan komt het bericht dat de genodigde moet upgraden naar 1 TB ..
  Wat te doen?

 100. Beste redactie,

  Ik loop tegen een probleem aan waar ik geen oplossing voor kan vinden op internet. Ik heb dropbox op mijn computer en op een ipad geinstalleerd. Nu krijg ik als ik dropbox op de ipad open soms een eindeloze herhaling van de volgende foutmelding: Upload mislukt, Kan bestand ” niet uploaden. Ik kom er niet achetr waar dat aan kan liggen. Kunnen jullie me helpen? Alvast dank. Henk Volkers

 101. Beste redactie,

  Vanaf 1 januari gebeurt het elke keer dat ik in een gedeelde map een document upload het oude document opgeslagen wordt, niet de vernieuwde aangepaste versie.
  Ik heb het oude document verwijderd en daarna de nieuwe geüpload maar zonder succes, de map verwijderd, nieuwe aangemaakt en document geüpload ook zonder succes. Ik blijf het oude ongewijzigde document zien, niet de nieuwe.
  Ook degene met wie ik de documenten map deel heeft hetzelfde probleem.
  Wat kan er aan de hand zijn?

 102. Beste redactie,

  Ik wil in een nieuw mapje van school in dropbox, maar dropbox zegt dat mijn dropbox vol zit. Inmiddels heb ik bijna mijn hele dropbox leeggehaald maar dropbox zegt nog steeds dat ik geen ruimte heb en door een aantal mappen te verwijderen heb ik ook geen enkele MB meer ruimte gekregen, hoe kan dit?

 103. Ik heb per ongeluk een map met e-books overgezet naar mijn Dropbox. Dat was niet de bedoeling.
  Als ik de map nu probeer te verwijderen, wordt alles automatisch weer teruggeplaatst. Hoe kan ik het synchroniseren uitzetten? Ik kan het nu alleen op pauze krijgen. Maar dan begint het elke keer weer opnieuw.
  Hopelijk weet iemand dat hier. Alvast bedankt.

 104. Hallo,

  Ik gebruik dropbox via een desktop applicatie op mijn pc. maar nu ben ik het gebruikte Email adres vergeten. kan ik via de applicatie uitzoeken welk Email adres er is gebruikt?

  Groet, Chris

 105. Hallo,
  Ik heb mijn bestanden uit mijn dropbox account verwijderd. Echter blijven de foto’s wel op min gsm staan en ka ik ze daar niet verwijderen waardoor ik geen ruimte meer heb op mijn gsm
  Hoe kan ik deze foto’s verwijderen?
  Alvast bedankt!
  Groetjes Elise

 106. Ik kan ineens niet meer in dropbox mappen. Ze staan er nog wel in maar ik kan ze niet openen. Hoe komt dat en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er weer in kan?

 107. Ik heb Dropbox op mijn prive laptop en werkcomputer en werk veel in die bestanden die erin staan. Nu ga ik binnenkort een poosje bij vrienden logeren en wil daar ook op dezelfde manier in de Dropbox-bestanden kunnen werken; dus niet via http://www.dropbox.com, maar als een map op de PC met directe toegang tot de bestanden. Die vrienden hebben al wel Dropbox, maar misschien minder opslagruimte dan ikzelf. De totale omvang van de Dropbox-folder is iets meer dan 500 MB, dus dat moet geen probleem zijn.
  Wat moet ik doen om te zorgen dat ik p hun PC in mijn Dropbox kan, alsof het een map op die PC is? Ik hoop dat ik duidelijk ben in wat ik bedoel 🙂

 108. We hebben voor onze Zomerkampen een Dropbox pro van 1 Tb. Nu hebben we verschillende groepen mensen een uitnodiging gestuurd om in een gedeelde map te gaan werken. Het lukt echter niet iedereen om die uitnodiging te accepteren omdat ze dan de melding krijgen dat er geen ruimte meer is. of anderen krijgen niet de mogelijkheid te accepteren om dat lokaal te weinig ruimte zou zijn. de dropbox pro is echter slechts voor 9 Gb gevuld dus nog lang niet die 1 Tb.

 109. Ik heb een lege map in m’n Dropbox staan. Het lukt me niet deze te verwijderen. Twee seconden nadat ik hem naar m’n Prullenbak heb gesleept, staat hij er weer. Weet iemand hoe ik dit oplos?

 110. ls,
  Op mijn S4 met stockrom zie ik de map “navigatie”, met daarin o.a Sygic,Navigon.
  Nu heb ik ImperiumRom geflasht en is deze map nergens te bekennen,Ik mis nu trouwens ook andere mappen
  Daar ben ik niet blij mee.
  Iemand een oplossing?
  M v g
  henknan

 111. Hallo, ik probeer foto’s te versturen per mail. Ik kopieer en plak ze vanuit dropbox in de mail die ik wil versturen. Ik krijg alle mail met de foto’s als onbestelbaar terug. Nu vermoed ik dat de foto’s te veel MB hebben. hoe kan ik dat in dropbox aanpassen?????

 112. Hallo,

  Is het mogelijk om een wachtwoord op een gedeelde map te zetten?
  Ik heb dit namelijk geprobeerd, maar dan kunnen de andere mensen waarmee ik de map deel niet de map bewerken, kan dit op de een of andere manier toch?

 113. Ik gebruik de carrousel in dropbox. Hoe kan ik een nieuw album maken. Dit is niet gelijk aan een nieuwe map maken. Dus ofwel gebruik ik de tijdslijn ofwel een album. Ik wil al mijn foto’s nl. in een album plaatsen.
  Alvast bedankt voor uw hulp.

 114. Hallo,

  Wij werken met meerdere mensen (met verschillende accounts) in dezelfde dropbox. Hoe kan ik voorkomen dat twee mensen tegelijkertijd hetzelfde excelbestand openen en daar wijzigingen in aanbrengen?
  Is het mogelijk dat, als er 1 iemand in het excelbestand werkt, een ander het alleen kan lezen maar er geen wijzigingen in aan kan brengen?

  Alvast bedankt.

 115. Hoi,

  Ik ben een heleboel digitale klantendossiers aan het uploaden. Die mappen bevatten zeer uiteenlopende bestandstypes. Ondanks ik bij de netwerkvoorkeuren de uploadsnelheid op maximaal heb gezet, blijft het ontzettend traag gaan (vooral bij de laatste files in de map). Ik kan de oorzaak niet achterhalen… Graag uw advies

  Alvast bedankt

 116. Ik wil bestanden die ik in de dropbox heb geupload van mijn harde schijf verwijderen zodat ik weer ruimte krijg op mijn harde schijf. Dit lijkt niet te kunnen want als ik dat doe dan verdwijnt het geuploade ook uit dropbox of doe ik iets fout? Je hebt toch alleen iets aan een exteren cloud opslag als je dat niet ook nog eens op je harde schijf moet bewearen?

 117. Beste redactie,
  Op mijn vraag van 19 januari heb ik nog geen antwoord.. Graag wil ik wat het probleem is dus ik mail het nog maar een keer.
  Vanaf 1 januari gebeurt het elke keer dat ik in een gedeelde map een document upload het oude document opgeslagen wordt, niet de vernieuwde aangepaste versie.
  Ik heb het oude document verwijderd en daarna de nieuwe geüpload maar zonder succes, de map verwijderd, nieuwe aangemaakt en document geüpload ook zonder succes. Ik blijf het oude ongewijzigde document zien, niet de nieuwe.
  Ook degene met wie ik de documenten map deel heeft hetzelfde probleem.
  Wat kan er aan de hand zijn?

 118. Ik wil bestanden die op Dropbox staan, ook definitief op mijn D-schijf zetten. Hoe open ik Dropbox lokaal, zodat ik de bestanden naar mijn D-schijf kan slepen? Bij voorbaat dank.

  1. Beste Garenne,

   Zorg dat je dropbox op je computer hebt gedownload. Ga naar windows verkenner, open de dropbox map en kopieer daarvandaan de documenten en plak deze in de D-schijf.

   Gr,

   Giovanni van Donge

 119. Wij hebben als school onze leerlingendossiers in dropbox geplaatst. We kunnen dus in mekaars mappen kijken, werken, raadplegen enz. Nu wordt er telkens een extra kopie aangemaakt (en opgeslagen) van zodra iemand werkt in zijn dossiers. Zo heb ik bijvoorbeeld al een ‘leerlingenfiche Julie’ maar ook een ‘leerlingenfiche Julie 1″, een ‘leerlingenfiche Julie 1.2″ enzovoorts. Hoe voorkom ik dat er telkens overbodige kopies aangemaakt en opgeslagen worden ? Bedankt om ons uit de brand te helpen.

   1. Maar hoe kan je dit voorkomen? Kan je instellen dat een bestand door maar 1 gebruiker tegelijkertijd kan worden gebruikt?

    Mvg,

    Giovanni v. Donge

 120. Ik heb dropbox draaien op mijn iPad. Wanneer ik nu op een Windows pc naar mijn dropbox ga en inlog onder mijn account zie ik wel een map met de naam “bestanden” maar deze is grijs, als ik hem aanklik gebeurd er niets. Voorheen zag ik altijd mijn bestanden en mappen direct. Wat kan dat zijn?

 121. Hallo als ik nu in mijn gallerij van mijn telefoon kijk dan zie ik ook alle bestanden van mijn Dropbox. Kan ik dat veranderen? Zodat ik allen mijn foto’s zie in de app van Dropbox en niet in mn gallerij van me tel?

  1. Beste Laura,

   Ga in je telefoon naar je galerij, druk dan op ‘Weer te geven inhoud’ (door op het knopje links onderin te drukken op je mobiel) en de-selecteer ‘Inhoud in Dropbox’.

 122. Hallo,
  ik heb een aantal film (mp4) bestanden in een map van de Dropbox gezet. Deze map heb ik gedeeld (tot nu toe) met 2 mensen. Zij krijgen de kleinere bestanden wel gedownload, maar de grote bestanden, 1gb en meer tot 3gb, niet gedownload.
  Zit er een limiet aan tot 1GB? Of doe ik iets verkeerd, of doen zij iets verkeerd?
  Ze kunnen wel de bestanden overzetten naar hun eigen Dropbox, maar de link is later ook bedoeld voor mensen zonder Dropbox.

 123. Hallo.

  Mijn camera upload komt inijn dropbox (in carrousel), carrousel kan echter niet verder uploaden (?) omdat hij aangeeft dat mijn dropbox vol is. Ik heb echter pas 50 procent gebruikt. Hoe kan ik dit oplossen?

 124. Had dropbox op mijn pc ginstaleerd, maar nu is mijn externe schijf gecrasht en als ik dropbox nu installeer zijn ook al mijn foto s weg. Hoe kan dat. En valt daar nog iets aan te doen. Alles stond op dropbox voordat hij was gecrasht.

 125. kan iemand mij vertellen hoe ik vanuit verschillende mappen foto s kan ophalen en op een stick zetten uit mijn dropbox ,graag elke handeling apart

  bedankt leon

 126. Is het mogelijk om vb een excel bestand aan te klikken in dropbox zodat het opent op de imac en onmiddellijk te bewerken is…. Na het bewerken automatich terug op dropbox komt… Net zoals een windows pc.
  Wie kan me helpen,bedankt!

 127. Hoi!

  Ik wil de Dropbox app van m’n mobiel verwijderen vanwege de ruimte die het in beslag neemt, maar hij geeft aan ‘Als u Dropbox verwijdert, worden ook alle gegevens ervan verwijderd.’
  Houdt dit in dat ik dan ook dezelfde gegevens die op m’n Dropbox op de laptop staan kwijt raak? Of alleen de gegevens die op m’n mobiel in de app staan?

  Hoor het enorm graag, groeten!

 128. Op mijn oude computer kon ik veranderingen aanbrengen in de mappen die ik de dropbox had opgeslagen. Nu heb ik een nieuwe computer en lukt het me niet meer om benodigde veranderingen aan te brengen. Kunt U me daar bij helpen.

   1. Hi,

    Dat was het probleem, ik had de dropbox niet geinstalleerd op mijn nieuwe computer. Alles werkt weer. Hartelijke dank voor uw hulp.

 129. Hallo,
  Ik heb een foto bewerkt op PhotoFiltre 7, en nu wil ik hem graag op mijn iPhone hebben. Maar ik kan hem niet openen op mijn mobiel.

 130. Ik gebruik dropbox veel om mijn patronen in bestanden op te slaan, maar nu zou ik graag voor elk bestand de foto willen zien zodat ik weet waar ik naar zoek.
  Hoe krijg ik foto’s te zien van mijn patronen?
  Kan dit en hoe doe ik dat?

  Mvg, A.Nijmeijer

  1. Je slaat het als afbeelding op? Als je Dropbox dan installeert kun je de bestanden gewoon in een map openen net als alle andere bestanden op je computer. Dan kun je er ook voor kiezen om ze als tegel weer te geven.

 131. Hallo mensen,

  Kan dropbox ook documenten opslaan van word? Of heeft er iemand een suggestie voor een cloud? Ik wil namelijk op het werk alle cliënten mappen ergens in opslaan zodat ik het thuis ook kan bekijken en het altijd bij de hand heb. Gewoon inloggen en klaar. En geen harde schijf a.u.b wil graag niet iets dat ik overal mee naar toe moet nemen.
  Alvast bedankt voor de reacties

  Mvg

 132. hallo
  k had al mijn foto’s op dropbox gezet op mn oude mobiel toen ging ie kapot dus had k op me nieuwe mobiel ingelogd op het zelfde account als op me kapotte mobiel maar hoe zet k al die foto’s in mn album hbe een iphone trouwens

 133. Ik kan niet meer in mijn Dropbox komen. Ik heb wel mijn wachtwoord, maar er wordt een toegangscode gevraagd en die heb ik niet. Wat nu ?

 134. Hallo,

  Ik had even een vraag ik krijg een melding dat mijn account verloopt en dat de foto’s niet meer geupload worden.
  Kun je als je het niet upgrade nog wel bij je foto’s ?? Of ben je die dan allemaal kwijt ??
  Want ik ben niet in het bezit van een creditkaart om mijn account te kunnen upgraden.

  Bedankt alvast voor het meedenken etc!

 135. ik krijg bij het uploaden in dropbox bij sommige foto´s een rood kruisje te zien ipv een groen vinkje. De foto zelf is wel zichtbaar in dropbox maar als ik vanuit een ander programma een foto wil kiezen zijn deze met kruisje niet zichtbaar. Heb diverse bestanden verwijderd, omdat ik dacht dat het misschien met de ruimte te maken heeft, maar het werkt niet ….krijg het niet voor elkaar.

 136. Ik heb nu alle foto’s van mijn telefoon op Dropbox staan.
  Kan ik nu de foto’s van mijn telefoon wissen? Of ben ik dan alle foto’s kwijt?

  En staat eigenlijk nu dus alles ‘dubbel’ op je telefoon? Dus gebruikt het ook dubbel ruimte?

 137. Mijn bestanden worden nu op alfabetische volgorde gesorteerd door Dropbox, kan ik dit ook veranderen zodat ik zelf de volgorde jan bepalen.

  mvg frits

 138. Onlangs Dropbox geinstalleerd op mijn pc voor foto’s die ik van school via Dropbox moest openen. Nu wil ik foto’s van mijn camera overzetten op mijn pc, maar ik krijg de melding Dropbox vol. Ik wil ze niet in Dropbox maar gewoon onder ‘Afbeeldingen’ op mijn pc. Vervolgens heb ik mijn account verwijderd maar alsnog krijg ik een melding dat ik een account bij Dropbox moet aanmaken.
  Hoe kan mijn pc gewoon weer foto’s uploaden en plaatsen bij afbeeldingen en géén melding geeft account aanmaken van Dropbox ??

 139. Hallo,1) ik deel een map met enkelen.
  Dropbox verwittigt mij dat er niet voldoende ruimte is. ik neem 250 foto’s eruit en toch blijft hij melden: onvoldoende ruimte.
  Waar zie ik hoeveel ruimte er is.
  2) Kan ik foto’s die ik met anderen deel ergens anders plaatsen zonder dat de anderen de foto’s kwijt zijn?

  1. Beste Hedwig

   Hier je antwoorden:
   1. Je moet je cache legen.
   2. Nee de mensen moeten in de map blijven. Je kutn wel de map verlaten nadat je ze bijvoorbeeld naar je computer gekopieerd hebt

   Succes!

 140. Geachte

  Ik heb een dropbox pro account. Ik heb een crypto virus gehad die zich via synchronisatie ook op mijn dropbox account heeft gezet. Is het mogelijk om de gegevens op dropbox te resetten naar bijvoorbeeld 1 mei 2015, toen de virus er nog niet op stond ? Indien ja, hoe doe ik dat dat op een veilige manier?

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

  Yvette Heyens

 141. Synchronisatie op mijn computer loopt niet goed. Online kan ik gewijzigde bestanden inzien en tot 2.5 week geleden zag ik wijzigingen (van anderen) in mijn computerbestanden terug. Nu niet. Computergeheugen is niet vol en heb alle mappen aangevinkt bij synchroniseren.

 142. Ik heb twee vragen
  1/ ik heb verschillende video’s (duur tussen 0.20 en 2.30 minuten) gedownload van mijn Samsung S6 naar Dropbox. Ik ben dit gisterenmorgen gestart. Inmiddels zijn we 24u later en nog niet alle filmpjes zijn gedownload. Is dit normaal? Is er een manier om dit proces te versnellen?
  2/ sommige video’s staan ondersteboven + ik wil ze graag bewerken (geluid aanpassen/stukken knippen/enz…). Hoe doe ik dit met Dropbox? Ik had al een programmatje gedownload nl. Movie Maker, en dit biedt alle opties die ik zoek. Enig probleem is dat ik enkel geluid krijg maar geen beeld op het testscherm. Iemand een oplossing hiervoor?
  Alvast heel erg bedankt voor de tips

 143. Hallo,

  Sinds de Windows 10 update heb ik een probleempje met Dropbox.
  Wanneer ik de laptop afsluit en weer een keer aan zet, is mijn desktopversie van Dropbox verdwenen.
  De app geeft elke keer aan dat ik deze moet downloaden, terwijl ik dat al gedaan heb.
  Het icoontje rechtsonder is er dan ook niet meer.
  Wat kan ik hieraan doen?
  Elke keer opnieuw downloaden moet niet nodig zijn.

  Hoop dat er een oplossing voor is!

  1. Als je ingesteld hebt dat je foto’s die je maakt ook op Dropbox komen dan heeft het geen invloed op je eigen fotoalbum als je daar een wijziging in aanbrengt.

 144. Ik heb een ander emailadres gekregen en kan dat bij een installatie op mijn laptop gebruiken. Echter op mijn Samsung mobiel staat drop box met mijn oude adres. Hoe kan ik dat veranderen?

 145. Hoi,

  Ik gebruik met volle tevredenheid Dropbox, met een hoop mensen. Ik deel veel mappen, maar daardoor wil je soms wel eens wat herstructureren (andere naam geven aan een map, bestanden verplaatsten naar een nieuwe map). Al sik de naam van een map verander, dan zien andere gebruikers dat niet. Enig idee hoe dat komt, of is dit niet mogelijk?

 146. eerst had ik aan de linkerzijde een knop “gebeurtenissen” en kon ik ziet wie wat had gedaan.
  die link is weg, hoe krijg ik dit terug?

 147. Hey, ik heb een nieuw mailadres. Ik heb bij updaten problemen gehad met de pc en heb windows moeten herinstalleren. Nu kan ik dropbox niet meer syncroniseren omdat ik mijn e-mail niet kan aanpassen én de pc aangeeft dat mijn paswoord is “vervallen”. Hoe kan ik terug bij mijn account geraken. Heb me suf gezocht of ik Dropbox hierover kan contacteren maar kom altijd gewoon op de faq terecht. Help?

 148. Ha!

  Ik heb een vraag…….
  Een vriend stuurt mij ongeveer 80 foto’s via dropbox. Ongeveer de helft opent direct, de rest niet.
  Op mijn iphone openen ze gewoon niet: Een soort wit icoontje met een ‘mini laptopje’
  Op mijn computer de mededeling:
  ” some files in this map are not available ”
  Ik heb meer dan genoeg ruimte, dus dat is het niet.
  Wie kan mij helpen?
  Greetz,

  Roel.

 149. Hoe maak ik mappen, die ik wel zie mijn Ipad, ook zichtbaar op mijn laptop windows 8.1.
  Ik zie ze ook als ik inlog via dropbox.com

 150. ik heb gisteren dropbox geïnstalleerd en alle documenten van mijn pc daarin geplaatst. Als ik vervolgens op werk inlog op dropbox of via mijn mobiel, kan ik deze bestanden nergens vinden. Wat doe ik fout?

 151. Hallo,
  Kun je ook gedeelde documenten beveiligen zodat je niet tegelijk een bestand kunt openen/ bewerken?
  Nu krijg je dan automatisch een tweede bestand met conflictvermelding.

 152. Beste webmaster,

  als ik een foto selecteer om in een bestaand album te plaatsen en hiertoe opdracht geef gebeurt er vervolgens niets. Sowieso zie ik op mijn account niet de gemaakte albums. Heeft u hier een verklaring voor . Met dank Frank

 153. Hoe kan ik bestanden verwijderen uit de online map verwijderde bestanden? Dus definitief verwijderen?
  Die mogelijkheid wordt niet weergegeven als ik de map verwijderde bestanden open. Ik kan dan alleen herstellen.

 154. Hoe kan ik een map in mijn verkenner op mijn vaste pc synchroniseren met de dropbox map?
  Ik wil namelijk graag in mijn bestaande mappenstructuur blijven werken en enkele mappen aan dropbox koppelen zodat ik die op een andere locatie bijvoorbeeld met mijn ipad kan inzien.

  Alvast dank.

 155. Goedendag,

  Ik heb vandaag Dropbox geïnstalleerd op mijn telefoon en PC, en heb een map aangemaakt om bestanden in te delen, nou wil ik twee personen toevoegen aan deze map maar geeft hij aan dat ik dit nog niet kan omdat ik eerst mijn e-mailadres moet verifiëren via de bevestiging’s link in mijn e-mail, nou heb ik deze e-mail niet ontvangen ook niet bij spam en ook niet na een aantal keren opnieuw ingelogd te hebben. Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden of waar dit probleem eventueel kan liggen?

  Alvast dank.

 156. Kan ik de meldingen van dropbox rechtsonder uitzetten? Of in ieder geval het geluid? Dat staat harder dan skype en is dan ook bijzonder hinderlijk.

 157. kan ik mijn foto’s langer dan een maand geleden nog weer terug vinden.
  Snap er niks van. Naar mijn weten heb ik niks gewist, maar mis complete mappen.
  En zou toch graag onze vakantie foto’s terug willen.

 158. Hi, ik wil mijn account (emailadres) van Dropbox wijzigen. Alleen heb ik in mijn Dropbox een aantal gedeelde mappen. Werken de gedeelde mappen nog als ik van emailadres wijzig?

 159. Beste,

  Ik en wat vrienden zetten veel foto’s en bestanden op Dropbox.

  Ik heb veel meer opslagcapaciteit dan mijn vrienden en nu is de vraag op welk account alles wordt opgeslagen.

  Ik wil eigenlijk dat alles op mijn naam wordt opgeslagen i.v.m. mijn grote opslagcapaciteit.
  Is dit mogelijk en/of hoe werkt dit?

  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groeten,

  Michel

 160. Heeft iemand een idee waarom sommige foto’s die in Dropbox zijn geplaatst niet gebruikt kunnen worden om te downloaden op onze externe computer? Er verschijnt dan een leeg scherm.

 161. Ik heb telkens met bestanden dat ik ze wel kan delen met mijn groep en kan openen en bekijken, alleen vervolgens kan ik ze alleen downloaden. Ik kan ze niet gelijk bewerken in dropbox. Hoe werkt dit?

 162. Hoi
  Ik wil een link van dropbox delen. Indien andere mensen op deze link klikken, kunnen ze dan ook bij mijn andere bestanden die ik heb opgeslagen in mijn dropbox?

  ik kijk uit naar een reactie
  Groeten’
  Laura

 163. Hallo,
  Ik heb mijn telefoon gereset naar fabrieksinstellingen. Voordat is dit deed heb ik gecontroleerd op mijn telefoon of al mijn foto’s in de dropbox staan, Nadat ik de telefoon heb gereset, ben ik dus al mijn foto’s kwijt. Ook op de pc staan ze niet. Kan ik nu nog iets terughalen?

 164. Hallo ,

  Ik heb een laptop en een pc.
  De bestanden vean beide systemen wil ik op een 1Tb dropbox in de Cloud plaatsen.

  Hoe moet ik iets dergelijks inrichten?
  Komen alle bestanden die in Dropbox staan dan ook twee keer lokaal te staan per laptop en pc?

 165. Hoi
  ik wil graag mijn foto van dropbox weghalen en op externe harde schrijf zeten, hoe moet dat?
  ps copieren lukt niet

 166. Heey,
  Mijn telefoon zit te vol en ik heb alle foto’s op dropbox gezet nu maar kan ik nu gewoon alle foto’s verwijderen van mijn telefoon? Dus dat ik ze nog heb op mn dropboz en niet op mn telefoon….

 167. Hallo
  Als 1 van onze secretaresses iets wijzigt in dropbox krijg ik steeds een pop up en een geluidssignaal op mijn computer, gaat dus de hele tijd door. Is dat uit te zetten?
  Sascha Russo

 168. Als ik bestand aanklik komt alleen naast share/ het downloaden te staan.
  Hoe kun je ervoor zorgen dat hier open staat, want nu kan ik niet in het bestand werken en weer als verniewd opslaan.
  Gr Edward

 169. Ik heb een account bij dropbox voor 1 TB gekocht voor een jaar. ik heb een map gedeeld voor mijn zoon , hij kan daar zijn bestanden in kwijt.
  Nu geeft dropbox een melding aan bij hem dat de dropbox vol zit.
  Ook de bestanden die hij erin zette synchroniseert hij niet , oftewel hij staat op blauw, .sommige zelfs op rood.
  De map is ongeveer 2,59 GB groot. Zelf heb ik ongeveer 95 GB verbruikt.
  Zelf had hij ook een account van plusminus 3GB groot (gratis)
  Wat is hier aan de hand?

 170. Ik heb mijn laptop laten schoonmaken in de winkel. Wil nu dropbox openen maar zegt:
  this application failed to start becaus it could not find or load the Qt platform plugin “windows”.
  Reinstalling the application may fix this problem.
  Kan ik dropbox verwijderen zoals hierboven beschreven en weer opnieuw downloaden zonder dat ik mijn mappen die erin staan verlies?

 171. Hallo,

  Ik heb Dropbox op een win10 systeem en het is allereerst tergend langzaam met synchroniseren en het lijkt wel fo het blijft “hangen”. Er staat een melding in Dropbox van “3 bestanden uplosden nog 1 minuut”. Helaas kan dit een half uur duren. Dropbox heb ik al eens opnieuw geïnstalleerd maar dat heeft niets geholpen.

  Ik hoor graag van iemand.

  Groet,

  Stef

 172. heb mijn dropbox lang niet gebruikt, weet me inlogcode en wachtwoord nog wel.
  Het betreffende email adres heb ik alleen niet meer.
  Hoe kan ik dan toch in de dropbox inloggen

 173. Mijn prullenbak icoontje blijft rood aangegeven met gevolg dat ik niks meer met de foto,s kan doen.
  Hoe maak ik dat ongedaan.

 174. Hoe krijg ik een nieuwe uitnodiging in mijn bestaande dropbox folder lijst gezet. Als ik nu accepteer komt die in een andere folder terecht en ik krijg die niet naar de bestaande dropbox folder

 175. Hoe kan ik het cijfer 1 dat langs het app-icoontje komt te staan in het android toestel Samsung Galaxy trent laten verdwijnen.
  Alle meldingen zijn gelezen en alle bestanden zijn geopend geweest en bekeken. Heb het toestel zelf al uit en aan gezet.
  De laatste update is trouwens ook geinstalleerd.

  Is dit een dropbox-probleem of een toestelprobleem?

 176. Hoi!

  er is een map met mij gedeeld. Dit maakt mijn dropbox vol. Ik wil deze map uit mijn dropbox hebben, maar de andere mensen waarmee het is gedeeld moeten er nog wel bij kunnen.

  Kan ik deze map ontkoppelen van mijn dropbox of iets dergelijks?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *